香港本地Hip Hop Rapper討論區(3)

813 回覆
13 Like 6 Dislike
novel flash比人抽水
閃電仔
笑到仆街
井多少少?
佢ig story有share
petpetshawn係套戲入面有句對白
:帶條𡃁翻黎叫閃電咩名嚟架
:早洩就唔好擺上枱啦
:閃電閃電「嘭」一聲冇撚左咪叫閃電囉
好遺憾
叫左出嚟
點知播片
柒到

想聽皮外傷
仲有Matt Force真係好撚正好撚舒服
不過啲歌無跟唱位咁解

心底話
有跟開Juno啲野
佢係同Kay合作個project 個陣都仲係正正常常唱
係演唱同Kay比下去
但明白同接受嘅

今場佢係得最後俾飛哥個首熄左Autotune
其餘全tune
聽講上次同周仔個show已經係咁
同rapper 合作個幾首tune都合理
但咁多首sidetrack (開心嘅)都全tune就有啲失望
明明佢唱我們的末日又係好聽就更加有對比
唱得進步左反而tune哂啲歌

唔知大家明唔明
Juno尋日幾夠氣
睇返上次KKBOX MC唱完自己歌再合唱至尊寶好甩吓

https://youtu.be/uozFOZR0s4A?si=VORX25pnyUQStp5B

如果香港都有個咁多人留意既hip hop節目就好
雖然可能會嫌柒同“唔夠real"
但大嘻哈之後感覺到推左幾多無聽開既入左坑
最近留意到有個講hip hop 嘅page
話逢星期五夜晚10點,RTHK會有一集講關於hip hop嘢
https://www.instagram.com/p/C3mR-KZpVF7/
本地rapper
只認同

prodig/Ango/88

trap chinaman值得更多尊重
依首歌拍得住M4 2023 咁撚難聽既
神經元
又bin
呢度我幫你頂住
最近聽左兩三首正既 依首真心柒
大支我成日覺得係LMF24味 D FD
唔知點解有陣老人Flow既味
走到飛後面寶cut
只是條沒夢想鹹魚而已
原來手機打錯字
大支依句真係搞不掂
m4 比盡面聽完光頭就飛到zodi
啲用字同flow都同其他唔太夾
但當支持下仲肯搞啲嘢既老前輩
YODA 光頭 ZODI 就唔洗講
但個人覺得牙SHAWN啲FLOW都不錯
Cheeseekit - LET'S SAY ... Freestyle (Music Video)
https://youtu.be/wE6aC0WBWQ8?si=rObkHLqiH98jfrVl
最近有半句歌詞仔係腦海 成日loop但醒唔起
有冇人通到靈
乜乜乜co兒 乜乜乜煲兒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞