mox bank 討論區 (17)

810 回覆
8 Like 40 Dislike
On9 mox bank,無錢就唔好學人做銀行,屌你老母戇鳩鳩,用開你啲功能就收撚埋,我屌你老母,又話下個月返嚟再check,屌你老母,同得閒飲茶有咩分別,我屌你老母MOX
特登解封睇下你打咩 以為你有野問
佢贏
我認我無lun清楚晒佢d條款
比佢個廣告呃到
只可以講呢間野好撚19
即刻轉走晒d錢先
所以我月尾會簽筆酒店自助餐我都lun左幾間bank既條款
因為酒店自助餐又係好多銀行唔計入食肆
都係以前mmmmpower好
真係咩q都包
之前mmpower 咩都包係因為你中佢手機付款
如果唔中一樣係好多限制
好似依家咁 你DCC/CBF交易一樣係乜都冇
Book酒店機票最易中招
最後結果有邊張係計入酒店自助餐食肆架
Cheers
條款冇酒店兩隻字
真係睇搏唔搏
Cheers 已經算包哂所有餐飲
佢都計唔到即係 非餐飲mcc code
Cafe Kool應該唔會係其他code
我覺得係特登包
張張都exclude酒店 唯一得佢係無酒店呢兩隻字
準備做實驗
題外話,用到MCC code係好易中伏(唔止Mox)
隔離信用卡post講到某卡額外回贈唔包快餐
但係有酒樓回單MCC code係快餐,玩野咩
仲要碌左返單果下先知(仲要好多銀行交易紀錄唔寫MCC code,Mox同DBS係少數有寫)
酒店食肆得citi cashback保証到2%,因為佢2% category係食肆及酒店
呢度可以開名 中信 同痕身
所以呢個問題拗左好耐
因為真係太多酒樓偷雞用快餐mcc(某收單firm好興咁做)
之前中信又唔理 一味就睇code大哂
打邊爐都當快餐
唔知係咪有人搞到去HKMA
依家新terms好似用blacklist形式指明左邊幾間唔計
Mox得
我望過都冇exclude酒店item
回得2%唔駛特登碌citi

仲要100蚊先可以cash out咁老土
On9 mox bank,無錢就唔好學人做銀行,屌你老母戇鳩鳩,用開你啲功能就收撚埋,我屌你老母,又話下個月返嚟再check,屌你老母,同得閒飲茶有咩分別,我屌你老母MOX
200至係
想問 佢叫我存入7萬就可以有2% cash back
入咗7萬落去 可唔可以用/轉走返 呢7萬?
即係戶口要長期擁有呢7萬 先有2%?定要keep住
簽果刻要夠75000
簽帳時解鎖咗2%就得
穩陣D可以等出埋現金回贈之後先轉走筆錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞