mox bank 討論區 (17)

817 回覆
8 Like 41 Dislike
開post前用兩三分鐘時間睇左FAQ先
如果你問既問題呢度有既話只會叫返你上黎睇

Q: 咁多人比人封左戶口既? 好驚 點樣算?
A:

Q: 戶口被鎖可以點做?
A: 交資料比佢 唔係可以點。
上黎取暖囉。報東張囉。

Q: 突然冇左mox credit過數(三萬套現)
A: 睇TU。唔睇TU就係睇樣。

Q: 可用信貸額突然小左
A: 同上 可加可減 mox係咁架啦。

Q: Mox適合用黎做主要戶口嗎?
A: 問得呢條問題你都係唔好用vb。

Q: 唔用Mox可以用咩銀行
A: 用返你人生開戶既第一間。冇就床下底。

Q: 又話即刻開戶/即批mox credit? 點解要我交文件同等批核?
A: 人既問題。反省下。

Q: 即時借出現藍綠色SORRY話無法處理申請代表咩?
A: 唔批。 人既問題 反省下。

Q: 找小遲左日 / 找小幾蚊收我幾百/幾千蚊息?
A: 信用卡係咁架啦 第一次用? 還唔到就唔好借。

Q: Mox bonus/ Mox credit迎新幾時有
A: 睇條款。

Q: Mox credit易批嗎?
A: 好易。

Q: 點知還左卡數未?
A: app有 自己搵。

Q: 個加額制呢? 搵唔到既
A: 有就有 冇就冇。唔見左野試下唔好搵。

Q: 加額要幾耐? 容易嗎?
A: 一兩星期。

Q: 點解有d website唔收mox credit?
A: 用第二張囉。咁都要教?

Q: 放錢入Mox安全?
A: 問得呢條問題代表你唔岩用vb。

Q: 唔小心遲找卡數有冇得waive罰款?
A: 撚知 問cs。

Q: 點cut卡 cut戶口?
A: 設定->戶口及mox card設定->結束戶口。

Q: 被取消戶口可以翻生嗎?
A: 走啦我唔想搞大佢。

Q: 點解入錢功能得d細銀行 就算有都好低limit?
A: 冇得解 自己用fps過。

Q: 點樣過多過50萬走?
A: EDDA。

Q: 月頭draw左3萬 之後還返 幾時先可以再draw
A: 等下個月。

Q: 明明做左任務要求 點解話我未做
A: 等下啦屌。

Q: 繳費(包括mox credit交卡數)明明話完成左 點解對家仲未有數
A: 等下啦屌 一個工作天呀。

Q: 拎唔拎到外幣出黎?
A: 未有 用第間。

Q: 明明額外借貸額夠 點解即時借會借唔足?
A: 你唔夠credit。

Q: 樓主係員工? PR?
A: 屌你話係就係啦。

最後: 有問題可以問 答到一定答
唔好當左呢度係cs, 無人知點解停左你個mox credit轉數, 無人知點解唔批/鎖左/甚至cancel 左你account, Mox cs電話係2888 8228. 任何有關個人資料既查詢請自行call cs.
食飯儲里數
好唔鐘意儲里數
本地3000蚊 1000里
外國2000蚊 2000里
0吸引
開戶大半個月張信用卡仲未寄到 正常?
打上CS問卡廠幾時寄出左
On9 mox bank,無錢就唔好學人做銀行,屌你老母戇鳩鳩,用開你啲功能就收撚埋,我屌你老母,又話下個月返嚟再check,屌你老母,同得閒飲茶有咩分別,我屌你老母MOX
里數黎講定期ok既
On9 mox bank,無錢就唔好學人做銀行,屌你老母戇鳩鳩,用開你啲功能就收撚埋,我屌你老母,又話下個月返嚟再check,屌你老母,同得閒飲茶有咩分別,我屌你老母MOX
點解呢
平時信用卡一係cashback一係俾里數
而家有2% cashback再加里數喎
我好少儲里數 加上我食飯卡都有5-6%現金回贈 唔洗用mox
之前假活期5% 再加3%都ok
師兄真係好憎MOX,有Mox既Post就一定有你
yes brother, 因為mox bank真係好撚濕鳩,完全無做生意嘅風範。
認同,推啲offer 出黎又好快收番,一間銀行啲policy 同offer 朝令夕改俾人感覺都唔係咁好,思思縮縮咁
2000蚊2000里都唔吸引?
我會食呢2000里
算啦
有錢執就執
冇錢執咪算
唔使同佢咁上心喎
去旅行咪食咯
1蚊1里算唔算抵?
平時少玩里數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞