mox bank 討論區 (17)

817 回覆
8 Like 41 Dislike
買基金有冇著數 ? 係咪買賣都免手續費? 咁係咪仲好過換外幣,tks
如果你要做任務每個月月頭買入月尾賣出,睇好唔好彩。我買嗰個月一買就跌,之後升返先賣,賺左10蚊
謝謝你
話說想試下玩果extra 1.5%, 岩岩過左12點我就一買一賣鎂岩岩1萬蚊hkd額, 但未見佢unlock係咪要等2號?
Yes 一號只會得1.5%
請問mox可唔可以轉美金去其他銀行
我想每月換10k hkd轉美金再轉入ib
ib兌美金最少要15k hkd先俾換
No
上個月仲有30000 free cash , 今日睇個額度得返$0

有無人仲有30000 free cash?
差些少唔記得要做野
thanks ching
上個月已經收咗水一開始以為自己又花tu俾佢bam
然後睇返我老豆(佢mix 1xx k credit limit) 都冇
用mox credit 去找其他銀行卡數, 會唔會當你套現咁即時計息? 定係當普通卡數, 下個月準時還就唔收息?
後者
Matt哥你唔係用中銀架咩
3萬draw出嚟7日鮮

我23年尾比佢cut到變0 上個月無啦啦有返 今日仲有
找恒生卡數,再打電話叫恒生draw出黎得唔得?
我從未遲找過卡數, 次次都找足, 上年睇過一次tu 都係最高評級

會唔會係上年年尾開始個個月mox + 渣打free cash 有影響?

加上有張信用卡做緊2萬幾蚊分期

咁樣會影響tu?
技術上可行
做分期係會有影響
分期點影響到想學嘢
分期數目同期數對還款能力有影響
如果我之前用red card買iphone用咗佢6個月免息
再加(都係red card)做多筆ard 8k 6個月嘅分期(嗰陣儲夠2個分期印花有得waive)係咪可以收皮
唔一定
要睇埋你月入 份工性質同信貸年資紀錄等等
每間銀行都有條式計
申請新卡唔一定收皮 但開loan就收皮多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞