黃師傅再反擊

376 回覆
13 Like 236 Dislike
廢事你哋又話搵人扮員工做媒
圓方大師啲圓方位勁浪費位置
咁佢唔改喉都要用櫃黎就啦
有咩理由照塞個櫃落去
況且佢唔係未改過公屋
可能間屋都未必係個員工
如果個客話唔搞D喉
咁個洗手盆應該就做掛牆式, 唔做洗手盆櫃, 至少個屎塔擺前D都唔會隻腳頂到個櫃

如果個客話要洗手盆櫃
就要先提醒有頂腳問題, 佢都同意先開波做

成件事最大可能係有人想做多個櫃收錢所以唔理三七二十一, 多過改唔改得喉既問題
就算要做櫃都可以做個薄啲嘅,做枱上盤凸返三份一個盆出嚟已經解決到問題。
其實圓角唔係問題,一句話屋主諗住有小朋友或者成日有老人家上黎已經拆到。

真正要繼續屌既係個廁所無位,而佢完全唔覺自己錯。

HK01唔貼link
我都真係想知拆門得唔得
01話得
可能問題在於住戶有冇配置煮食爐具
建築物消防安全守則講明唔得,不過牽涉太多人,屋宇署唔會執法,唯一影響我諗得真係火警發生既時候,保險唔會賠。

同埋除左建築物消防安全守則,都要參考大廈公契點寫。
消防守則係寫明要有門
隻門如果有防火cert,應該冇問題喎 (我覺得)
雖然好憎黃師傅但係呢樣好似冇錯
拆咗門法律上已經算係開放式廚房
但佢加返道門
所以換玻璃門理論上過到屋宇署,只係未必過到消防。
但佢個門位都幾明顯拆咗牆改大咗開口
隻門好明顯唔係防火門啦
你有幾何見過防煙門全玻璃
同埋防火門一定唔會係趟門(要識自動關門,一係有門鼓,一係用彈弓鉸)
仲有最緊要係佢無防煙/防火條
咁佢gg la
呢條片最好笑,既然間屋係大富豪,
點解唔比番個大富豪講解呢?
跟住全程都係比老細夾住,
又拍住片,攪到大富豪都要睇住老細面,唔可以say no!
佢隻趟門根本唔密封
防火門除左防火, 重要防煙
所以你講"防火門一定唔會係趟門" 應該正確
如果大家繼續再傾搞大件事既話,佢又要del片喇
又有新片

https://www.youtube.com/watch?v=Ut0b348WdVs

咁你解釋左30萬個單位未?直接解釋啦,你解得通旣我地咪無疑問囉。
多人話你都可以解釋,點解一多人就唔解釋。

最好旣辦法咪逐點清清楚楚咁回應,依家你唔講清楚,好難怪我地唔明喎

仲有咩係維他奶道理?我等左好耐想學野
淨係識每條片單單打打
你唔識電腦你識拍片架嘛,你好似昌師傅咁拍條片逐點解釋咪得囉
同埋成日話個客要求,你有份設計就要比意見架啦
個女間房門點解要用玻璃?無晒私隱
人地點換衫
佢新片直情拆埋幅防火牆做鞋櫃
話自己唔犯法,拆防火門改牆呢d佢有無單單入則
又有新片

https://www.youtube.com/watch?v=Ut0b348WdVs

咁你解釋左30萬個單位未?直接解釋啦,你解得通旣我地咪無疑問囉。
多人話你都可以解釋,點解一多人就唔解釋。

最好旣辦法咪逐點清清楚楚咁回應,依家你唔講清楚,好難怪我地唔明喎

仲有咩係維他奶道理?我等左好耐想學野

廢西
大大聲又冇貨交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞