黃師傅再反擊

376 回覆
13 Like 236 Dislike
佢話人改公屋廁所犯法
唔知邊個改到人個廁所加多層又頂住隻腳呢?
仲有廚房洗衣機出水喉漏水又點計?
仲有人睇?
呢條廢老面皮幾尺厚
佢d 裝修好老套
邊有人話圓角有問題
係話佢唔知醜話黃冠帶領圓角潮流有問題之嘛
出片就出片啦,

又拎返金銀珠寶,又裝修佬、維修佬暗踩人地

你都認自己造得衰,要人執修

就大大方方認咗佢啦

裝修業都俾你影衰哂
老屎忽學咩人拍片,正經做裝修啦
金水龍頭
呢d cfu chan仲熟過佢啦,叫佢收皮啦
公屋講就講乜都唔俾改 實際上除咗某幾樣 其餘都唔理你 退租先要還原

早幾年入屋捉氣喉改動 咪就係剩係睇有冇氣喉 邊得閒搞你其他野
間屋太多櫃, D櫃反而壓縮實用既空間, 廳兩個大飾櫃太浪費位置
如果可以我會寧願棄假天花, 電視上面做個小飾櫃放模型, 最多電視隔離自己買個企身小飾櫃放
(重點係空間多好多, 你做死D櫃想拆都麻撚煩, 食飯同入門口空間被壓縮到好唔舒服)

特別係間主人房, 本身已經夠細, 客廳個櫃又偷左位
張書枱要WFH返工讀書準備喊三聲
無得用人體工學椅係一個好大既問題
左邊個書櫃唔使做到底, 咁唔會頂到手書枱會大張D有九十度位實用D
(不過會Accpet呢個設計可能係老一輩, 而家電腦郁D兩個Mon, 一套喇叭, 後生唔會受呢套, 深度根本唔夠)
床已經榻榻米設計仲做到突哂出黎都幾撚癲

小朋友間房Ok, 只係D色核突同小朋友大小小應該會想拆張床
咁撚老土, 做梗床到時拆搵自己笨柒

廁所個金龍頭真係CLS

明顯係濕鳩裝修佬屈人做櫃收多好撚多
4-5人居屋

4-5人公屋

公屋居屋d窮撚最撚中意乜都唔捨得丟搞到成間垃圾
唔整多d櫃到時個屋主又上網呻比人呃錢整左幾十萬唔夠位擺野
裝修佬就裝修佬啦,仲要係劏人裝修佬,扮咩撚野師傅
真,見過好多啲公屋、屋屋撚分享屋企新裝修好既相,唔知點解佢哋好鍾意整到屋企好撚多櫃,整到間屋成個貨倉咁好撚壓逼。

試過問佢哋點解要整咁撚多櫃,佢哋話因為要擺野,我問佢哋你有冇咁撚多雜物呀,佢就數比我聽有啲咩,然後我再問佢一句咁你對上拎呢啲野出黎「睇」「用」係幾時,有啲就同我講到5年以上,有啲甚至耐到唔知幾時,屋企儲儲埋埋咁多根本無用既野比你屋企有2000尺都無用啦
公屋都幾靚
廢老講野真係九唔搭八
佢反駁返上次單野未?
新居屋係咁細 要影埋間房
仲未解釋到點解上次個屎坑可以刷住牙屙屎
siu4
今集啲野係靚左
但條廢老開始詞窮
就住就住講野
間房床細台大唔係好岩比例
佢睇黎無乜精神
依家死頂出條片話比人知佢未死
氣喉應該最少8-9成人拆走左
你叫租戶修正, 一句搵唔到師父識改
話肯比錢叫管理處派師父入屋整就仆街
真係排到2046都未整完
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞