[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (90)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
有批歌手啲歌由可以喺港台播,變成唔可以喺港台播,
嗰啲歌手以前喺港台都攞過唔少獎,依家佢哋連候選嘅資格都無

候選歌曲同歌手嘅數量明顯銳減,一啲受歡迎/質素高/討論度高嘅歌手&歌都無得候選嘅時候,港台仲點叫公信力依舊?
唔怪得你一直有進步過 眼中得兩個台啲人
其實呢首算唔算《剎那的》嘅夜晚版?
泳兒擺明造馬同年叱咤完全冇影
有得投但出嚟嘅結果九唔搭八

2024年蘇麗珊女新人銅獎,佢後面嘅豬肉獎係LT,Jaime,Yumi
仲記得嗰年林家謙
如果姜糖真係支持
Sica最女點會入唔到5強呀

你唔洗拎一個半個例子出黎講 我都可以搵姜糖投其他歌手既例子出來
佢哋投其他歌手 其他歌手嘅Admin有冇比建議叫下邊啲人投姜濤先
實係一個半個例子咁啦
https://www.instagram.com/reel/C3khAyavCdU/
陳蕾《念》

曲:陳蕾
詞:陳蕾
編:趙浩權 / 蔡德才@人山人海
監:蔡德才@人山人海/趙浩權

2.21 (三) 12PM 電台首播
2.22 (四) 12AM 各大平台上架
發覺啲Mc fans 都成日盲目吹奏
最近上viutv 同演唱會唱我們都不是無辜的 讚到上天
但啲音準都好麻麻
翻唱gt又話屌打原唱
原唱有feel好多wo 翻唱聽完一次唔想再聽
出面好多盲撐傻Fans,我唔見連登個MC Post有吹奏喎
洪嘉豪三場紅館一秒賣晒
一出道嗰陣算唔算
首先要睇下座位表先 佢場紅館九成飛俾哂贊助商 所以勁少飛
嗱 我自己都鍾意Mc
YouTube 上次talking to the moon 有人留言話有感情過原唱 fans 係咪唔知邊個原唱
睇過一次全盛Bruno mars既live 只可以講香港未有人俾到呢種震撼我
呢啲擺到明連原唱係邊個都唔知啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞