[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (90)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
今次團舞好型
首歌都好有演唱會主題曲嘅感覺
不過做飯謙啲詞怪怪地
其實伸縮自如的愛個mv都有搵nathan
演唱會只不過係將mv原班人馬擺上台
所以佢請nathan上紅館算係有得兜
我係覺得佢答記者死攬nathan 好死蠢
記者問點解搵nathan 直接答因為跟返mv setting 就得
其他關於nathan嘅嘢一律叫記者問返nathan
講咩在意真實嘅人多過陌生嘅面孔呢句真係好不智
Mischa同黃妍比的話,好似Mischa上穩陣啲
最多咪唱得太用力,變咗聽opera咁啫
呢首正wor
牙gin今年有拉闊嘅加持 睇下遲啲同唔同到鏡合作 有就好大機會攞到
未細聽歌詞,已經覺得首歌瀰漫住哀傷嘅氣氛
唔計欣直, 會唔會有機會俾樹跑得出,
話哂連續幾年最女五強, chill club票選都三甲料
唔知點解覺得牙mi把聲幾啱外國人聽
佢主修古典聲樂
如果條女拎咗,會激到班haters扎扎跳
佢做訪問嗰陣有聽佢講過
之前聽過佢唱《難道我還未夠難》一次,嗰次佢唱得好用力,
聽落似聽opera,覺得嗰次有少少over
唔知點解,領啲團歌嘅K Pop 味好似勁過鏡、錯好多
硬係覺得呢首歌比其他K Pop女團唱都唔會有違和感
因為作曲人係作開KPOP
播放率好難
講緊要4-5 plug
自膠sor
唔多唔少係因為有啲蕾粉周圍焫人火頭所致
記得早兩年牙妍攞獎嗰時
有班蕾粉癲撚咗咁屌佢搶咗陳蕾個獎
話唱得差又未係嘅
其實一路都有人話佢音準差,成日都sharp
上到紅館都仲係sharp就有啲失望
大家都知冇可能發生
你條友肯定好開心啦
泳兒 欣宜 牙mag都奶過嘢
是但啦 邊個唔洗經歷連登循環
估下下年到邊個
有乜問題
睇過一次黃妍演唱會, 啲fans真係毒撚款, feel到係唔會周圍撩火頭, 同埋題外話覺得sony班友個vibe仲正過華納
可能佢有下流社會呢啲難唱嘅rock歌嗌下
聽眾會畀高啲分難度分佢
但唱功慢歌計同黃妍未必差太遠
https://youtu.be/g7J19a1_nYI?si=UL66peQu4AouiR-E
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞