[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (90)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
呢隊嘢同sica唱得咁垃圾都有人鐘意,反映到香港樂迷嘅水平幾咁低,口味幾咁劣

鳩嘅歌手自然吸引到鳩嘅歌迷,真正痴痴呆呆坐埋一枱
sica都唔係sell唱功
同埋人地鍾意咩 關你咩事屌fans口味 你自己口味又好好咩
咁偶像派係咁,冇咩好屌
你自己以偏概全
又唔見你攞軒 蕾贏最男最女證明香港樂迷水平高
咁嘅水準都攞到獎確實係不堪入目喎,點解出道冇耐仲要唱得咁差都要俾獎佢哋?偶像派多fans就配有獎?sica同lt分分鐘多fans過陳蕾,咁係好現象咩?
全世界由古至今都有偶像派
都唔洗咁嬲
咪各自聽各自鐘意囉
咁佢地又無迫你鐘意佢哋
但被迫聽佢嘅歌都好難頂,明明睇ivy做戲都要被迫聽條白卡婆首片尾歌,電台播又被迫聽

啲人鐘意sica鳩下鳩下咁佢咪專心做綜藝算囉,唔明點解要唱歌,聲底唔好又大把懶音,就算studio version都業餘水準之下
的確唔配有獎
sica就算啦個新人銅唔比佢就比winwin,好似仲衰
LT就大把人屌

sica LT有乜可能同fans過陳蕾
陳蕾最女,sica 7強
陳蕾紅館加場完再加都爆賣,LT就2場 九展 都炒燶,仲要燶到半價
你要比應該攞姜濤嚟比

係咪真係好現象呢就未必不過就係一個全世界都有嘅現象
你想改善下嘅咪多啲支持實力派,買下碟睇下show咁
被迫聽邊個迫你撻着部電視
我依家夠被迫聽你鳩噏
咁講啦
就算係gin定陳蕾小巧嘅唱得都只限於香港
三個都玩過中國好xx 都入唔到大陸市場

反而sica主力賣personality 獨特性高好多
可能真係隨時靠一個綜藝 吸到台灣日本嘅fans
Sica 都頂唔順,過多幾年播byejack
睇開啲
好耐冇入嚟 留言
大家咁話啦
真係阿豬阿狗都唱歌
唔通為咗避開條白卡婆就被迫唔睇電視咩
唱功好似又進步咗
本身已經好好
用個最少干預因素嘅投票做標準
最歌 sica冇咗姜糖支持之下影都唔見
Lt 陳蕾止步十強
Aga feel之後又吹到吸引到其他國家fans
終於再同馮穎琪合作
學佢哋話齋,百貨應百客
鳩歌手咪吸引到啲鳩fans
唱得好好
首歌又好好聽
Viu香港都冇乜人睇 仲吸引外國人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞