[本地] [點止廣東歌一種] 香港流行音樂討論 (90)

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
我想知幫鏡作團歌嘅外國artists,佢哋係咪本身作開K Pop?
如果係嘅話,好似鏡啲團歌個K Pop味無咁重
你條能樣成日打埋晒啲鹹濕嘢應該都焫到唔少火頭
kpop果邊都無12個人嘅組合啦
一隻幾分鐘嘅歌,要分配比12個人唱都好難,kpop味呢啲擺埋一邊
Seventeen 13
宇宙少女 13
IZONE 12
EXO 12
IOI 11
留香瓊把聲同歌都
之前蕾班fans/pr吹奏太煩,又覇道
好多對家fans忍咗好耐,例如gin, 欣宜,黃妍
佢埋viutv堆, 所以tvb fans亦自然唔like
咁佢紅咗班人又再更嬲,咁啱有個爆發位反,咪落重力反想佢跌返落嚟
仲有joey fans都有份反, 唔抵得佢上到最高個位,蕾個實力又未到好強令人心服口服嗰種
講到底都係佢自己問題俾位人入到,做公眾人物講野要好小心,形象係最緊要,都做左歌手十幾年都唔識可以怪邊個。
算唔算證明華納PR吹大咗
阻唔到蕾請魏狗上台都算
連show後訪問都撳唔住佢
含住條撚唱歌咁
諗住社工幫下啲更新人士 符合人設
咁訪問無啦啦自爆都無計 佢地可以做既都係唔俾Nathan上台 但牙豹都似企得硬
連登個個都色啲女明星㗎啦
單嘢都燒足幾晚
訪問講得好起碼少咁啲人屌
華納PR明顯仲柒吓柒吓冇危機意識
危機處理同英皇挽鞋都未夠班
點撳住唔俾佢講
請得nathan上嚟都預咗啲記者會問
華納可以教下佢如果問到應該點答啩
華納PR擅長宣傳唔擅長執屎
英皇調反轉
華納成日幫MC執屎啦
https://youtu.be/DXiFj1H6JUI?si=RB2DXY9CcXNZjAZV
作詞:林夕
作曲:陳考威
編曲:黃兆銘
監製:陳考威
做主流明星係咪就一定要咁怕人屌先正確?
只要自己承擔後果,例如預咗fans脫粉
有嗰句講嗰句唔好咩

佢講完你唔認同嘅
你咪憎佢/上網鬧佢/叫人杯葛佢囉
我唔認同做藝人必需要講嘢避重就輕
老實講 覺得依單野就算批鬥佢既連登仔都唔係道德高地
果個nathan殺人犯係果單野就一定死全家架啦
但依家連登同樣係想逼死人公審個殺人犯 同幫佢既人

陳蕾以佢性格見到連登咁一定企硬幫nathan
唔通棄佢保自己?
叫自己社工唔通唔幫?
今次因為連登反就改變自己原則 以後條路都難行

同埋好多pr都係借頭發揮順手反佢

都唔係話幫佢 但理解都點解蕾會咁做
華納pr都冇辦法
講真 鏡係天花板受害者都比連登反鏡屈同樣有罪屈左兩年啦

依家班明星歌星唔知連登咩料咩
原本演唱會係佢事業最高峰
而家因為條魏狗有污點
條數點都唔襟計
一個禮拜唔夠經歷事業顛峰到低潮
游學修話根本全行背後都屌鳩連登

btw好似簡淑兒呢啲擺明趁機想踩死人謾罵冇point就梗係wfc
但針著件事去屌今次你又真係駁唔到
同埋明明呢幾個月又女金又紅館係自己事業嘅高峰點
而家俾條廢柴搞死真係好撚唔抵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞