交友App現況愚見

299 回覆
1061 Like 56 Dislike
師兄應該係受歡迎男睇到咁豁達應該好有自信
有無人Share下
老實講,我都希望真係有報應啦,但好似陳同佳咁,俾人覺得唔係個個衰人都有報應,就會覺得做好人為乜囉,我覺得份人好唔好都幾睇家教,學校同社會對佢影響
你既諗法都幾似我 壞人未必有惡報 只係心安理得既問題
想佢上熱門警世 推呀
圖片支援

租都得啦,洗咩買
咁你咪確認關係再第一日扑野再交比下手
所以咪要烏鴉一樣黑
識撈世界仔
就一定唔係 玩親都係唔洗開樣嗰個
其實好多嘢都係知自己想要咩最緊要
比人拒絕過亦都拒絕過人
拍拖都係為開心咋嘛 睇開d自己同對方都會舒服d
樓主加油
不受歡迎男
因為你都有過去,少似player
樓主講既係a0純毒,同一個玩到爛既女
咁咪心理唔平衡囉
講呢d有閪用咩 你估d女feel唔到邊d係foodboy咩 咪又係會鐘個頭埋去 死臭雞
即係Player們既罪孽 就要由我呢啲不受歡迎男黎承擔

真,我之前都有諗到呢點
10幾歲個時,最青春,比條mk fuckboy輕鬆屌(仲要處)
到大學/做野,想接觸佢既難度即刻升100倍
明明老左,又比人玩爛,反而難度高左

如果你講A0純毒係直頭唔應該玩交友app
會令到成個價值觀錯曬就變左連登仔咁周圍話人係雞
但如果講一個正常 唔好話player嗰種歷史 講緊正常有少少愛情經驗既人
應該就唔洗咁悲觀咁解
當交友apps所有女係雞,個觀感就會fit哂
咩叫睇個款都係蝦條
呃閪屌呀ching
咁叫呃蝦條 唔係蝦條
陳同佳都無左一生自由,無事業家庭,去唔到街,無得再揾過第二個了。
(不過對佢我自己係都有D同情:佢未必係真正的壞,只係遇上一D男人最痛既事,一時火起就走左呢條路(當然唔係話殺人係啱啦)。如果有人阻止下佢可能就唔會咁。)

當然,我都理解無人會想打算做好人,但就係呢個世界蝕底而做左所謂既傻仔;大家都會想自己镺善意及愛被人,被世界善意對待及尊重番。又有邊個唔想好好對人,對呢個世界之後被好好對待及珍惜番,互相珍惜成就佳話?

如果一個人因為自己既善意及愛被人(自己喜歡既人),被呢個世界無視甚至玩弄而做左所謂既傻仔,因而心痛,因而變成識玩弄別人善意及愛既人,以向世界證明自己唔係俾人,俾呢個世界無視甚至玩弄善意及愛然後被抛棄既傻仔,從而擺脫被喜愛既人,被世界玩弄自己善意及愛既過去既話,

雖然佢既行為係唔理想,但至少佢背後既傷痛係應該被認真對待:最好佢真心鍾意既人會真誠接受番佢既善意及愛,讓佢明白佢係唔可以玩弄人,但换番轉佢自己都會被好好珍惜。只可惜呢樣野可遇不可求,亦因此有咁多令人無奈既事發生,而玩弄人既人表面上得到了一切但得唔到自己最想要既野:被自己鍾意既人真心對待番,簡單而真誠。All lose。

亦因此願意接受自己既善意及愛被世界無視及傷害而仍然善良既人係可貴既,雖然呢種可貴可能被其他人,被世界無視而無任何回應。但願念念不忘必有迴響吧。
不過唔怪得A0毒男,人地做fuckboy咩都玩哂,佢自己就咩都無/最後先到佢,好難唔失衡。

事實上你自己都識講A0毒男無少少正常愛情經驗,某程度上都隱含左對呢D人既歧視:佢哋係唔正常既人,無正常既經驗。呢D就係佢哋每一日都遭遇緊既事,好難叫佢哋正常看待愛情既。
其實A0毒男都有好多種
佢可以係未開口就俾人嫌棄
可以係曾經有機會但最後因為一d嘢無疾而終
可以係因為佢太直男get唔到對方意思
千百種原因令到佢係A0

其實A0絕對無問題
曾幾何時個個都係A0 無人天生識溝女
只係遇到啱嗰個人先令佢變成1
你當我相信人性本善 無人天生就係一個fuckboy
只係我覺得如果自己唔作出改變
每日都剩係識嗌fuckboy溝曬d女
個個女人都係雞
其實對認真裝備/打扮自己同用心對待一個女仔既人好唔公平
當一個人覺得全世界都有問題 可能有問題嗰個就係佢自己
咁香港普遍男仔都係比較毒撚,a0/1真係佔9成
現實又識唔到女,先至去玩交友app諗住純潔咁樣拍拖
點知發現原來app唔係個回事
就好似樓主咁,又一個例子啦,所以先咁大感覺要開post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞