佛牌討論 正牌(21)

939 回覆
2 Like 12 Dislike
唔好係咪都話係天龍弟子住先
清心之前攞咗個藏傳藥師佛locket 有師兄問過價港幣6500
琴日直播見到話三萬蚊泰銖
三萬蚊泰銖除返4等於7500 港幣
咁的確貴過人

等睇將個價打落嚟
但佢都冇拎過藏傳藥師佛locket 出黎賣
係話拍勁3W 但都冇貨喎
得尊拍猜
原來唔係同一尊牌 都可以用黎比較 平貴
中間有師兄問佢藏傳藥師佛locket 咩價錢
佢答30,000泰銖,但冇貨。
條直播片Facebook仲有 咁就1小時17分嗰陣攞緊滅魔刀嗰陣時有師兄問嘅
睇咗先啦呢?謝謝
大家覺得供奉型 供一位天神一尊就夠

定還是好多尊同一個天神有冇差別
咁講呀一尊半尊可能平d
但係唔代表每尊牌都係平過泰仔wo

就好似錢喇萬創拍勁 網上賣緊3-4k
個直播又真係2k都唔洗
原來係依到有人問 唔好意思 sorry
佢今次實係泰仔貴d
不過佢又冇拎係盤貨到賣
剌符禁忌,如果無特别講明有乜禁忌的話,一般都係唔可以俾人踩(除咗嬰兒),唔可以鬧自己父母,唔可以搞人老婆,好似仲有唔可以踢狗(唔記得係剌符定入針嘅禁忌)
多數好似見人刺五條,八方同塔多
反好似好少見人刺天神法相
唔知點解見到梵天,哈路曼刺符圖好靚
痛唔痛?
應該問痛楚程度有幾多?
連個盒都要炒 天龍弟子
買個盒有咩用
1)收藏
2)假牌(連原廟盒可信程度高d)
鬥平好似沒咩意思
係有人要搵一兩尊嚟講,人哋平啲

但依個真既…
最緊要有服務,又有誠信
客人自然會黎
好耐沒上來,點解硬係天龍佛牌待別多罵戰咁
Hi 哈利巴
最近入手左邊尊正野
真係沒,係上月做左個法事
因為價錢實在太高,太多利益關係嘅團體
古巴傑士達‧術咩陀(清邁天龍寺),人稱轉世聖僧,因出生時腳有蓮花法紋 佛陀說過:我若回來、腳踏蓮花、乘願而來。從小已對佛學有濃厚興趣,十三歲時剃度成小沙彌,二十歲時成為僧侶。法號 :「術咩陀」意思代表 博學多材,在二十五歲成為天龍寺住持。民間傳聞師父是古巴仕威猜轉世(泰北第一高僧)。市面上他的佛牌很少見,基本被香港大的牌商包圓,流入國內市場的牌少之又少,他的佛牌可以開塔帕佔,可以參加沙瑪公佛牌比賽。配戴師傅佛牌,在人緣,正財,事業方面,取得了可觀的效果。師傅出佛牌的批次少,只有在起寶典,或者維修寺廟等重大節日才會出,每批牌都是長時間加持確保功效。

商業牌, 淘寶都嫌貴
又唔可以話係商業牌,只係比牌商包裝+炒到貴一貴。如果佢嘅5龍藥師佛係萬頭完全值得請。
古吧杰士達唔係商業啦,只不過好多人將其他牌拎俾佢加持,之後掛佢名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞