佛牌討論 正牌(21)

939 回覆
2 Like 12 Dislike
香港請牌真係十有九係搵笨7🥲我覺得新手唔好理邊塊牌幾勁幾勁先 請牌本身原意係做善事 師父做牌 換錢去起廟修廟 做善事 而唔係比你地請左就變超人 財色兼收😂 新手請牌可以諗下自己缺咩 再選塊岩眼緣岩法相既牌 請牌後多做善事 唔好諗幫到你幾多幾多 諗住自己做緊/做左善事就ok
小知識: 如果真係要分勁唔勁 年份愈前既牌係會愈好 以前d師父有料d 而家假師父 商業師父 破界師父 紅左而hea做既師父太多(包括有幾位成日聽到名既師父)
新手唔建議請陰牌住😂請左正牌 念熟左佛首經先 記好d規矩先
陰牌供奉比正牌禁忌多同麻煩d 唔好貪咩見效快而比人慫恿一開波就陰牌
利申: 正陰牌都有 非牌商 只係熱愛佛牌擁有既牌價值都過20萬😂
講到highhigh地 講多少少 唔好見人地話 哇 我請左a師父塊乜乜 就要乜有乜呀 你就仆到去請 牌係要夾人 😂 100萬既牌可能你帶左都沒乜料到 所以要眼緣
再黎就係去泰國跑廟 新手切忌貪平係街邊/廟門口d小販到請 唔敢講100%假 都有0.000001%真既😂 入廟到多數會有個地方係專賣個間廟既牌既 有d徒弟做有d師父做 問請楚就ok
學術討論咁現代在世巴打覺得邊幾位有料
禁要睇咩牌wo 似終每個師父條水傳承條法都唔一樣🤔
真係 samakom 都有假證書🤢
係龍婆添班裁判徒弟請咪唔驚
有冇師兄 師姐一齊參加
https://www.dharma-nature.org/downloadform/33
天龍弟子
我只是可以在天龍寺自由出入的一個閒人,靜悄悄地分享一下古巴傑薩達鎖在櫃的古老法本,難得法會前夕古巴應該不會怪責我的,反而有時候他叫我多點分享一下東西讓人來看看。
佢又黎單單打打
上個post先話古巴叫佢唔好理d閒人
天龍徒弟最鍾意圍爐大家都係賺錢就唔好扮清高
唔好理啲閒人,佢又話自己係閒人
即係唔洗理呢條友? 好亂呀

即刻po尊鳳佛出嚟
搵左阿贊喬刺符
龍婆浸蘭
分享下一塊牌賺幾多, 水魚仲鍾意買咩牌仲好
好似炒到26萬匹
見紅銅自身都唔算好貴…
要原價出無咩可能,算係咁
你過曼谷揾佢?定係阿贊嚟咗香港?
我過泰國
8下師兄刺咩先,九層塔?
刺左符有咩禁忌?
一直好奇,但未敢刺住
蓮花
禁忌冇咩既 唔好比人用腳踩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞