佛牌討論 正牌(21)

939 回覆
2 Like 12 Dislike
我見呢到都開過d關於佛牌既post
但都有好多誤差,有沉迷陰法鬼靈
有無理智急病投醫俾人劏
我都係用家之一,知識唔算深,但會自己花時間睇書研究
接觸原因係,人生有好非自力可解決既問題,有時我地用盡力都差少少機會,機緣巧合接觸第一塊佛牌。之後發覺有改變,所以就去到今日
大家或者可以討論下
由於命理術數由古至今都屬於九流既偏門話題,所以就乾脆開係吹水台。大家當生活奇聞傾下,唔好當一門嚴謹科學

https://t.me/fateisanon9term

注:這是我私人tg ac , 原意是方便一些網友有敏感問題不方便公開講,或者沒連登ac的人

係泰國廟點請牌?一定係透過僧人請定係有個專請佛牌嘅位俾你
大家有冇聽過阿贊烏麗?
留名
你想請廟牌意思意思下,咁就可以係廟度請,有人負責的,或者你捐完廟後派俾你,但如果你想請有市場價值的,即阿贊初/龍婆瑞,隨時開價比出面貴,同埋留意廟附近一d 主動搵你買既泰國人,容易有假牌
我一定會係廟買,唔會同廟岀面請。btw佛牌英文係咩
同埋有邊間廟嘅牌正?
你有咁既諗法係番香港搵牌商請啦,請善用google 翻譯app,幫你解決好多問題,同埋佛牌係當地係好區域性,唔似外國咁分晒排名,冇話正唔正,好唔好,請尊重信仰,唔好諗得太利益化
香港起碼溝通到先
之後咁你會問邊間信得過,真係有興趣,自己去同牌商傾下計先,睇下佢比唔比到信心你
無信心比你請到真牌 好有能力既牌,到左係你手都會懷疑,變左等同無用,懷疑你就會放返低唔戴

牌都係「先以欲勾牽,後令入佛智」,幫左眾生啲苦惱,生活少左為苦難煩惱,就自然有時間亦有信心,向住幫你既師傅慈悲心方向 跟住行
香港佛牌佬謀利行先, 至少賣高50-300%, 仲要成日吹咩咩牌有咩效果, 會點升值. 識既真係得啖笑.
要真係搵護身符, 1-200蚊既廟請白欖佛(新牌)已經有, 使鬼搵佛牌佬買唔知真假既一期白欖佛咩, 效果一樣.
而家明白到信仰呢樣嘢

首先,心誠則靈
第二,你信師父、你信廟宇嘅神明,哪怕你入到去捐完錢,佢只俾一條好簡單嘅手繩你,都會有佢嘅意義、有佢嘅法力

如果純粹淨係想買塊牌帶向身度做裝飾品嘅,咁又另計
想咩做緊咩
做緊咩
物理超渡
Thai amulet
遲左 睇唔到

又係時候有水魚幫佢清倉底貨

下年塊那朗應該仲係佢手
咁甜得唔得㗎?
新post留名

廟有供請處 去櫃台睇 睇啱就問價請
唔見有心水你都可以手機開張圖比佢睇 佢會介紹同類型牌俾你
俾$之後會安排帶你去搵僧人唸經加持 搞掂走得
但個啲牌本身無師父加持?
本身製造嘅時候有 已經有功效

但係你供請會再幫你一次 未必係造牌嗰個僧人 睇吓當日邊個在場得閒就幫你加持 祝福 唸吓經/灑濕吓你/扑吓你個頭

如果你已經有指定嘅廟 同埋心水師傅 咁要自己做功課過去排隊
阿贊普丁 阿贊磨tag 阿贊訂呢幾個師傅口碑如何?
甜甜價 叮叮叮叮……….
唔識泰文對見師父係咪好大影響
成個參拜同埋供請流程 完全唔識泰文 用極度基本嘅英文同埋身體語言都搞得掂嘅 去到會有人帶住你會教你點做 佢指住咩你就做咩 埋位就明㗎啦 添香油上香拜神入房除鞋 etc

不過如果你想聽佛偈 深入交流或者求指點迷津就要自己請翻譯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞