佛牌討論 正牌(21)

939 回覆
2 Like 12 Dislike
呢個咩人來
一個在當今社會仍不被泰國商人影響的一位師傅,佢身邊近身徒弟居然比人話攞黎做假牌略水,你唔識我唔怪你,幾多徒弟為咗幫助師傅起廟做幾多功德你知?話假既又有泰國徒弟又有香港徒弟,帶住古巴係香港開法會既師姐都話假,都有得拗?咁搞笑既你 佢件嘢來源咁穩陣仲唔即刻開曬同smk入面既近身徒弟對話截圖?同你係到網上打飛機「要吵就來」?
徒弟冇並沒有對屌,只有「請教各位師兄師姐這件事否古巴早年做的」而已,假的永遠都不會是真的,這件事我唔清楚徒弟們搵咗師傅未,師傅很忙,長期不在廟內經常有不同事情需要去其它廟處理。
好多人都做好多功德就算俾人成日屌出阿贊速盲盒嘅果個牌佬 一樣捐好多起廟
做功德 唔代表 果個人行為一定正確
另外 我只係話 佢有機會可以令到貨源歸邊 只有佢果圈子出先係真 冇講過佢地做假
我亦只係話利益當前 好難講
你唔清楚 咁點解你上面咁肯定一切
你又冇親眼見過
咩意思?
繼續花生

早晨呀花生友們,知你地食緊花生啦😂

其實我都冇乜野想講,只係想同大家澄清返天龍卡既事,當日推出天龍卡係由古巴傑薩達本人話要做,就係防止日後古巴既聖物亂七八糟變到好似龍普添咁(雖然而家羅勇同沙馬空都係分兩個派別)。所以有關張卡係咪圍爐大家有機會親口問一問古巴傑薩達佢自己有冇份睇,而且出卡費用可以唔洗經任何人,直接入廟戶口再cap收據即可,只係500泰銖。古巴會繼續黎香港幫各位善信,唔忙既時候一樣坐係間廟到同善信們傾計。

至於佛牌既事,其實古巴傑薩達仲在世,咁多懷疑點解唔親自去問佢?咁咪得到最準確既答案。古巴仲咁年輕都可以引發咁多事,真係忍者龜頭很痛,唔關我既事就唔好煩我😂好攰呀。

所謂既天龍弟子,大家成日在牌圈見到既只係小眾人,不論在泰國、香港、馬來西亞、中國等等都有好多不同背景既弟子。就以香港為例,其實有一線既明星、政府既高級官員、富可敵國既隱藏人物,佢地對古巴既尊敬及信任係單純既信仰,甚至根本就唔識佛牌係何物,但凡係影響到天龍寺及古巴傑薩達既聲譽佢地絕對唔會坐視不理,如果係天龍弟子做錯,一樣會比古巴逐出師門,前車可鑒。

有好多事其實親自去問古巴本人就可以得到一切解決,謠言止於智者。佛牌除左帶比大家快樂同生活既改善,更加希望大家可以明白佛理,唔好睇得佛牌咁重,其實好多人真係唔care,就過年啦大家和諧點啦。🫶🏻
Fb搵吓就有啦
男人偶像、食不完
有架吵再叫我🫡🫡
好正 佢果句有好多事 問師傅就可以得到解決
但依家兩邊都唔問師傅
求TG 我搵藏傳locket 姐
如果連徒弟都無問過師傅就直接話人地既牌唔係師傅做既,又有d講唔過去,問連登A哥佢都唔係個個師傅識喇

我都期待師傅嘅紅銅自身跌價
係喎成日徒弟弟子要護法護持,但有咩自己問師傅啦
乜你地唔係幫師傅架咩,仲要加重師傅負擔答多一百幾十次
一係煩師傅一次 拍條片講就搞掂啦,而家仲要將個波射比師傅

成件事好打工feel , 唔係我跟開架 你問上司囉
真係難為師傅
師兄講真話 人地好難接受

真心想解決真假問題,問就得, 除非問題唔係真假到囉
而家交返個波比善信呀,自己問師傅啦

準備等入手機會
認真 如果真係另一半賣假牌 叫師傅拍段片講返
幫下香港人排雷 咁先幫到大家
依家各有各講又要我地自己問師傅
藏傳藥師佛+藏傳自身
講得好岩,徒弟應該有師傅line send去問一句都好易,師傅忙最多遲下覆
見到都r哂頭
仲講道理,謠言止於智者, 個智者係你地面前都唔問唔幫手,要幫海外人又唔識泰文既人去自己問有心止謠言?

要人明白佛理 ,我就只睇到有人呢幾日不斷打泥漿摔角罵戰小學雞串人一兩句咁囉,睇唔到有人推廣緊佛理佛學

講啲野都唔合理呀大佬 ,叫人點信服你地呀
好熱鬧

有架吵再叫我🫡🫡
價格回落再叫我
價格回落收返件三期五眼四耳

兩年前8000依家要10000點搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞