懲教所羈留者受襲,據了解,造成肛裂,直腸穿孔的傷勢,造成永久傷害,現已安裝人工造口.

817 回覆
467 Like 40 Dislike
好慘,成世掛屎袋
我唔勁呢啲真係好小事,你諗吓好多人真係有排捱,我十幾日算啲乜嘢?
不過唔撚係講笑,真係度日如年喺裏面,去到成人嗰邊就好啲一日嘅時間就好似兩日咁啫
露宿者民十,姐係遭成堆差佬打果個
最後橫死係香港監獄

唔洗諗都知實係自殺,死因無可疑
有無得用加害人嘅屎眼移植返入去
成段直腸換走
不過都唔出奇 見到有啲人識得解術語
呢單嘢我諗有排都未去到上庭嗰part

如果咁講嘅話,基本上成個靚仔監裏面七成嘅職員都應該最起碼告傷人40/39
正仆街,利用權力永久傷害一個冇防衛能力既男仔,佢犯左罪唔代表就要俾人咁殘害!個職員換衫之後都有機會有待遇等佢唔使同其他人囚禁,佢唔好有病腸穿肚爛死呀
係 永久性造口
以後都要換屎袋
封咗肛
民陣召集人岑子杰與朋友去年8月在佐敦遇襲案,兩名接載兇徒的男子早前罪名成立,案件今日在區域法院判刑。其中16歲的首被告何力桓被判入教導所,次被告30歲的羅建華被判入獄46個月
what? 乜春新beyond
新beyond band leader 姓向

識未?
https://lihkg.com/thread/2078175/
香港黑懲魔故意把台灣囚犯陳竹男活活打死
事後香港政府瘋狂拉布一直唔拉人, 最後係台灣政府出聲,當時中方統戰目的要香港政府交人

最後香港法官竟然話黑懲只係過度武力

姐係香港法院認為懲教手痕打犯打到入icu好合理,重手打死左就純粹係過度武力,仲稱讚打死人果位唔係邪惡的人
懲教的後台係香港法官
上班定休班?
依家d人改名鐘意用埋d辟字
要好返都一年半載,啲肌肉無用會退化。
唔好講咩有可能用得返
mark six都有人中
執法人員,告佢酷刑都得

仲有 122 猥褻侵犯
(1)除第(3)款另有規定外,任何人猥褻侵犯另一人,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁10年。
(2)年齡在16歲以下的人,在法律上是不能給予同意,使某項作為不構成本條所指的侵犯的。
(3)任何人如與或基於合理理由而相信他或她與另一人為已婚夫婦,則不會因第(2)款的規定而犯猥褻侵犯該另一人的罪行。 (由1991年第90號第7條代替)
(4)屬精神上無行為能力的人的女子在法律上是不能給予同意,使某項作為不構成本條所指的侵犯的,但任何人只會在知道或有理由懷疑她是精神上無行為能力的人的情況下,方可因她無能力同意而被視為犯猥褻侵犯精神上無行為能力的人的罪行。 (由1997年第81號第59條修訂)
(由1978年第1號第6條增補。由1991年第90號第7條修訂)
[比照 1956 c. 69 s. 14 U.K.]

118J.男子與男子非私下作出的嚴重猥褻作為
(1)任何男子與另一名男子非私下作出嚴重猥褻作為,即屬犯罪,一經循公訴程序定罪,可處監禁2年。
(2)原會為施行本條而被視為私下作出的作為,如在下述情況下作出,則不得視為私下作出 ——
(a)(由2014年第18號第6條廢除)
(b)在公眾可憑付費或其他方式進入或獲准進入的廁所或浴室內作出。
(3)在本條中,浴室 (bathhouse)指任何處所或任何處所的部分,而該處所或處所的部分是為需桑拿浴、淋浴、土耳其浴或其他類型沐浴的人的使用而設者。
(由1991年第90號第3條增補)
柳記 / 執法部門 覺得自己有危險好似可以申請單獨監禁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞