[冬季轉會窗已經完結]拜仁慕尼黑球迷討論區 壹佰叄拾陸

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
你地呢一兩季喺德甲統治力好似下降左好多
不過沙蛇已經比人處決
班新board又唔似會同Flick撐咁衡
佢唔去巴想回家都歡迎既
鼠其實踢得無TT咁難睇

又會玩下針對性部署排陣 好過TT場場一鳩樣唔知做乜撚
夏天再諗啦 季尾有成績嘅話下年都會係杜
佢季初都會擺下心思落腥到
後尾KaneSane連線同Tel後備自動波之後都冇乜理過
鼠1同杜一樣唔識攻 輸黃潛真係搞唔掂
鼠2就 防守好咗 但前面無前鋒更加唔識攻
我其實唔換都ok
佢始終依家都係唔好 未到差
今年信杜狗輸拉素
漢主席唔妥佢wor
咁你快啲落台啦
老實講鼠雖然教得唔係好出色
但係都念在佢係少帥
我覺得係要俾時間
始終唔係個個都好似哥狗施丹咁
更加都係好似達sir咁要柒返一兩季先開始有成果
而且第二季都睇到佢打大戰啲部署其實係有進步
睇得出佢有學習嘅能力願意去改變
我相信俾佢繼續教今季佢一定會買返個前鋒
至於杜狗
你老味教咗咁多年波教咗幾間大球會
仲可以教到咁閪樣
上年季尾都念在你唔夠時間tune所以都唔屌
今季越睇越火滾完全唔撚知做緊乜喺度呃飯食
要有人有足夠領導能力接班先得架
你條𠹌樣完咗歐國盃快啲叫隊短返嚟
好好咁栽培佢咪得囉
隊短睬你都傻
今季競爭者水平升咗
呢隊藥廠勁好多
睇返個分今年就唔差嘅
當然場面就另計
同埋利華古遜都好撚癲
呢隊波就係俾唔到時間 炒人炒得好快
個人覺得拿鼠嚟得太早
上年兩次3連和其實我就好唔妥佢嘅
但係3月突然炒人就實在太急
嗰個時間點俾你搵邊個上嚟都做唔得D乜
都唔係太早定太遲嘅問題
係個時機根本唔撚適合
你話上半季/下半季三連和郁佢其實都可以理解
嗰陣都未打PSG
係都要打埋PSG之後準備打夠,德國杯同曼城先嚟搞啲咁嘅嘢
嚟得太早係講佢加入拜仁個時機
實在太多experiment 例如叫腥踢wingback
大球會每一場失分都好大鑊
但佢仲係摸索緊 掛住試陣

而家入到國家隊 都冇幾多場波俾佢砌system
仲係用緊球會同一個approach
你地以前喺主場對中下遊成日輕鬆5/6/7-0對手
依家陣容好似好勁,但一對比就出事,中場68不及豬+JM一條毛,右閘唔駛討論,左閘食老本,中堅講緊全盛保定係爭到世一中堅

翼鋒一個傷一個廢一個傻,懷念兩老

最重要係中場核心老了細梅仲未完全接到班
細梅打翼算啦咁aggressive 咁扭得
好想Wirtz過嚟踢攻中
有視野有sense
傷嗰位呢期傳中成日射上太空
其實狀態都唔係好得去邊

拜狗前場
國王個大仔都好過雞比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞