[冬季轉會窗已經完結]拜仁慕尼黑球迷討論區 壹佰叄拾陸

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
Xavi
唔係請到沙比嘅話真心咪撚炒算吧
Xavi is coming
Who is the last piece of the puzzle
收爺啦
準備servus Xavi
差一個字姐 是但啦。
沙比又暫時又好口硬話自己仲係會教利華
高普又講明自己休息一年再講(其實我覺得佢教過多仔應該真係唔會過嚟教拜仁架啦)
如果完季要TT落鑊,唯一可以搵返嘅人係Flick架啫
即係幾唔滿意佢德國隊嘅戰績都好
近年唯一管得掂更衣室、戰績又交到貨嘅拜仁教頭就係得佢
如果又唔想TT,又要教頭有料、隊波要有成績,目前仲係無嘢做緊嘅教練係得返佢嘅啫
班濕鳩高層放唔放得低身段就佢地諗清楚啦
沙亞大哥宣布季尾退休之後即刻接杜曹班。
其實我唔希望Flick 返嚟

教頭有料 隊波有成績已經係2020年嘅事
德國唔用防中 重用6+8 已經證明咗唔可行
要佢返嚟拜 一樣係冇防中 一樣6+8 我唔覺得會有好大改善

就算季尾炒杜 + 請唔到Xabi 嘅話 球壇仲有好多教練
如果唔限制一定要識德文 Xavi 迪沙比 甚至細恩 都有返咁上下能力
如果堅持一定要識德文 咁可以喺德甲個內循環到搵 但我唔覺得有邊個去到上面幾個外國人嘅級數
我喺上面講吓笑啫
Xavi咪搞啦
一係就強行tiki taka
搞唔掂就同杜狗差唔多
Flick可能防守都仲係鳩
但係進攻起碼勁好多先
好過依家攻又唔得守又未去到好穩陣
我覺得係睇隊波嘅大方向
如果Eberl + Freund 覺得未來幾年係行傳控流 搵Xavi (或者迪沙比)試吓係ok 嘅
6+8唔掂某程度上係教頭問題

Flick年代防守唔穩係事實 但隊波夠快夠aggressive其實壓住對面嚟踢都cover到啲防守問題

依家踢得咁撚柒係因為TT套戰術成撚日嘆慢板 成隊壓過半場慢慢做 對方鐵筒塞住半場猜唔入先要下下係細空間到1v1 再失球權咁輸反擊
攞歐聯之後嗰年 泰走咗 Flick 用 6+8 已經有輸反擊嘅問題 佢個套以攻代守已經唔係成日work

Flick 之後教德國 一樣面對6+8嘅問題 而佢係完全解決唔到輸反擊嘅問題

而家杜曹6+8 冇防守之餘又冇進攻form 或者 Flick 回巢有機會解決到進攻問題 但佢地2個都係用4231 唔見得換咗人會解決到輸反擊嘅問題

炒杜之後請返 Flick 嘅話 喺我眼中只係走返20-21球季已經證實咗失敗嘅路

所以我更加prefer 請其他人試 Xabi 係最好嘅選擇 但如果冇 Xabi 都仲有其他人選
20-21其實唔算失敗 打PSG傷哂啲人又冇利雲先出局姐
雖然私心想沙比教,但係唔似短期會成事
加上利記都會開始搵教頭,佢大把選擇,1st choice都未必係拜仁,隨時係皇馬利記之後
其實點解用Boey cue路菲
有咩典故
球員本人好似鍾意one piece
嗰年仔細啲睇其實八強打打下連哥都傷埋
中堅要出肥佬
好彩傻靴證明咗自己之後唔使再出肥佬
跟手要推艾蛇上去打中場
成個攻擊體系都受影響
腥狗嗰兩場發瘟嘅程度仲衰撚過依家
細梅又未去到依家咁sharp
JM8都準備去中東
個後備席一睇仲衰撚過依家
所以嗰年其實係傷兵問題+高層嗰班濕鳩先搞到咁
又唔可以話係Flick戰術搞到咁
Flick去疤狗mola mola
佢哋班波打到費sir ball先算
再者Flick prefer買人唔手軟
遲早又同佢哋高層炒大鑊
https://x.com/plettigoal/status/1751606693203448262?s=46&t=1NLym_h2YN5Rm14c8XrnQA

杜狗咁撚樣真係肉鳩酸 之前又公開話佢係德國冇咁被appreciated
Flick come back TT Lan la
佢隔離兩個mc聽到都呆能咗
好少在職教練講呢啲
TT算係呢十年最討厭嘅教練 唔講戰績 淨係個態度都西撚到仆街 肯定疤痢呢啲出手就一定會含出面
杜狗算係Flick同鼠鼠中間攞到個平衡

杜等人用到出煙都冇係press講乜 同啲board關係算唔錯
同鼠比同期成績好似仲好咗 雖然大家場面上都冇乜統治力

不過我依然覺得上年四月可以唔炒比多次機會拿蛇
佢唔on9棄9號信Mane我諗上年唔會咁難睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞