[重開]召集所有做緊 Business Analyst 既朋友(6)

557 回覆
5 Like 1 Dislike
佢有好細隻字寫明上限係120000
即係BU 依個要十七萬

無science background
睇你想做文官(吹水底)定武官(tech 底)

最垃圾係 hku Master of Science in Electronic Commerce and Internet Computing
入面純吹水科
仲衰過讀BU information system

不過做文官就啱曬
想問Online master ,hr認受性如何?
想問下BA係咪做死同一個行業好啲?
本身有兩年銀行加一年金融公司嘅BA經驗,
最近想轉下工追一追人工(依家人工廿尾)
但發現今年金融個市好差,考慮緊轉唔轉其他行業嘅BA
其實無分別
都係睇你 first degree
唔好玩啦,咩行業的BA會好過Finance的BA, 講黎聽下
有一個Operation BA嘅interview
但由入行到而家聽翻嚟Prudential都係岀名chur到癲有冇ching知道Prudential係咪始終如一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞