[I/A] 賽馬娘Pretty Derby 繁中伏 (44)

998 回覆
3 Like 2 Dislike
岩岩抽左隻3星角,但點解唔可以拎去比賽?
全部3星都唔可以用
抽完係有隻馬嘅擁有權
培育先係兌現隻馬
即係不斷食冇用既2星角?
自動食得唔得?
但點解會出現2個金色圈圈既角色?
抽完無限次用
繼承都係
新玩你揀個加得多上面基礎能力嘅去繼承啦
金色圈對於繼承冇影響
佢係講緊隻角色有3突一開始有多d技能可以點
btw 點解po頭重係巔峰盃
B95都就過氣啦
建議巴打可以youtube搵下URA點玩
答曬你幾個問題
抽馬返黎要過培育 入咗殿堂賽馬娘先可以當戰馬
培育完既殿堂馬會有藍紅綠白因子 揀繼承馬娘嗰時多數睇嗰啲因子黎揀 新手可以借人地啲靚因種馬用下先
契合度出雙圈/單圈/三角係睇種馬同你要練既馬之間既相性 每隻馬相性都唔同可以上網搵 如果種馬喺育成入面贏過相同賽事會有額外相性
因為#1001嗰位無改
既然馬係唔會消失。咁不斷升一隻就OK ?
都係啱啱圖返嚟,好多嘢都未識玩
咁呢個池可以all in? 同其實game一樣角色都要突破?

等到週年池先
睇你不斷練同一隻做咩不停練多數係因為養黎打盃賽(PVP) 所以要喺育成賭上限 除非你特別鍾意隻馬 唔係既話練唔同馬會好啲
因為隻隻馬跑得既場地/距離都唔同 競技場要上好多唔同距離既馬 盃賽都有唔同要求 加上養馬跑唔同比賽可以攞石
仲有種馬因子需要時間累積 哩部分相對悶啲 等你了解隻驚玩咩而又捱得過再講
即係繼承呢個動作相同角色做一次就夠?
但就算相同角色佢既數值都會唔同
唔明,練到幾時先可以收山出去玩主線?

開心
練到玩哂一次培育就先可以拎隻馬出去跑/同人鬥
你依家大概先到一半 跑埋最底目標 仲有ura要跑
跑埋就可以拎出去威
得B😅

你學技要睇下簡介
有d技有個()入面有寫跑法/距離限定
好似你正面對決(前列)只限跑前列開到
但你又同時點疾行(領頭)
即係有d技一定開唔到
評分亦都因為前列得B,所以前列跑法既技能評分會少d
再學過😂
但感覺前列同領頭好似同一樣野
即係學既技能會影響最終個rank?
訓練係主要升個成長率高果d?

成長率決定呢隻馬應該落咩支援卡同埋易唔易練到好數值
以好歌劇為例 速0% + 耐20% + 智10%
你可能要落3張速卡先拉到高速 但耐卡可能1張就OK 智卡2張
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞