Steam儲Game唔玩 #35 2024年STEAM唔支援WIN7

995 回覆
13 Like 8 Dislike
人中玩到6 魂系淨係玩過仁王 隻狼 臥龍
人中你玩左7未?
買臥龍定wild hearts 好? 邊隻好玩
玩埋7 7外先
有冇咩策略game好玩
我都未玩過人中前作 直接買左人中8同隻蜘蛛俠
成日都減到呢個價,要買都一早買左
我諗住買蛇魔3
但佢減來減去都要200頭
都幾年前嘅驚...都唔減多少少...
講真我覺得以前無雙系玩到悶
但呢隻好似都幾多人話好玩所以又想試下玩~
我建議你買蛇魔2先 玩完再買3
2好多3多多聲
2係咪有項羽那集?
好似重要打泰王
我玩過
唔記得有無項羽+泰王
我剛剛SEARCH一下~
我有項羽同泰王那個應該係連袂出擊2~
唔係2
蛇魔系列我玩過1同再臨
但2好似好舊
反而好玩啲?
why not both
反正steam依家蛇魔系列淨係得2同3
我覺得2遊戲性好過3 而且依家3貴過2

頭先google過 蛇魔系列D年份搞到我頭都痛
咁一於試下2先~
我200蚊已經買咗5隻驚~
3一隻都200幾
同埋如果要買3 買Ultimate Deluxe Edition 只係多40蚊 多一堆野

·新角色"蓋婭"、"黑帝斯"的登場讓『無雙OROCHI 蛇魔3』世界中的發展更深層、更波瀾壯闊。本篇中的未解之謎亦將真相大白……
·『TROY無雙』『BLADESTORM 百年戰爭』『NINJA GAIDEN 2』中的阿基里斯、貞德、龍隼閃亮參戰!
我係咁諗~
但聽你講買咗2玩下先~
都係ULT
兩隻都差幾遠
臥龍以類魂遊戲黎講算係最簡單 玩法相對比較單一就係一招化解玩到尾
但化解的確爽度係幾唔錯 大部分地圖都冇以前仁王咁鳩 算係玩得比較舒服+爽度為主

wild hearts就類mh 玩法幾有趣但人氣真係比較低 依加要搵人玩我諗應該比較難 end game contents唔吸引+最佳化問題搞到當初人氣跌好快
我就爆完主線就冇再玩 後續更新亦冇玩 當時其實都係單人玩 主線單人爆機唔算太難但我覺得有挑戰性過臥龍 特別當初打煉獄猿視點問題幾差下
老實講2隻game都係好有潛力既game但最後柒柒下
想要爽快戰鬥 唔介意玩法單一就臥龍
想玩下唔同武器 農下裝 想要啲挑戰性就wild hearts
Palworld
Tom Clancy's Ghost Recon® Breakpoint
一個想試下但唔知會唔會太遲
另一個純粹睇重大折扣個PAGE見90%執嚟撚下
有冇評語/建議
臥龍係驚俾張粱老師勸退之後都要去到呂布先難
pro
買齊DLC,就可以用晒workshop上所有建築物blueprint;如果冇買齊,萬一啲blueprint用咗你冇嘅DLC內容,就有得睇冇得用

con
新DLC折咗都要47港紙,真心唔抵,base game+所有DLC條數夠買兩隻full price game;如果冇諗住玩workshop,其實睇鍾意咩動物就買咩pack都好夠
Palworld剛剛出左大更新
今日peak好似都13萬人玩
雖然連登冇咩人討論
但暫時都係適合單機玩多啲
單機就冇咩所謂遲唔遲

可以試下玩兩個鐘
唔啱咪refund
其實xgp都有得玩既
不過聽聞會比steam版多bug好多
經常見xgp玩家投訴
d字又多又細
攪唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞