Tim Cook宣布:全新Apple 智能眼鏡「Vision Pro」將於2月2日美國上市!

196 回覆
20 Like 16 Dislike
Apple本身想個賣點係developer只需要整一隻game / app就可以放晒去幾個平台度,衣家只係加多隻Vision Pro
但響UX角度,你要optimize俾唔同form factor甚至唔同input方法嘅平台其實根本有好多功夫
好似頭先我話Vision Pro可以行iPad games
但你無得直接touch mon其實9成已經玩唔到,衣家你插iPad去mon甚至AirPlay去電視已經係咁
所以Apple生態圈夠大同時間係優點亦係缺點
我覺得有競爭底下,佢無理由唔進步
百貨應百客,就算啲產品同一間公司底下都係一樣
呢樣野係關蘋果事咩真心想問?
我唔信如果市場對6k mon有需求時,其他公司有方法做到比apple更平更有技術既mon果時會無競爭wo?
其實有乜好嘈, 買得都應該知 gen 1 唔會完美, 比得呢d 錢都唔會介意, 無人叫你賣身去買呢部野, 當年 iphone 出果時都係貴到 hihi, meta 部 quest 2 已經大賣左, 個市場已經有個 base 係度, 我覺得依家最大問題係電姐, quest 2/3 , vision pro 都係最多兩個幾鍾, 一套電影長少少都睇唔曬, meta 倒水倒左咁耐落去, 依家sony, 三星呢d 大公司都準備落場, mr 前景應該光明既, 只係距離真係普及應該仲有 6 7 年, 有錢味玩下, 都係果句, 以佢入面d 野, 個價唔算貴, 2萬對好多人都唔係乜嘢錢
係有班hater 蘋果出乜都係無撚用
班友思想好似十年前班"audiophiles" 咁踩apple自己就顯得好有品味
好撚想買啊屌
你又搞笑?
用一篇講2023出貨量嘅文同我講用家數量
舊model舊幾年嘅data 忽略不計?
MacOS得返fcp可以用?
唔比用adobe premiere?
Developer唔上mac app store原因真係講到口臭
30 percent revenue share夠唔夠solid呀個原因
其實三星Google高通 都講明會跟咁滯啦,只係vision pro 完成度太高,成team 人要重做
唔明點解要反
未必 homepod 都未有得駁光纖
呢張好耐啦,係網上見
其實佢比人訂之前應該要搞個發佈會講下有咩app先,而家根本唔知買返嚟可以做倒啲乜,起碼講吓有咩vr 片比人睇有咩app比人用,宜家好似完全係零咁
呢單一定係專登
支那好撚多呢啲露體狂
唔好自暴其短啦。 好柒啊
用嚟追劇一流
係屋企都睇到IMAX
班Hater講咁耐, 到最後香港咪又係冇得買
話冇Market 根本係on9
利申: 美國撚, 會買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞