Tim Cook宣布:全新Apple 智能眼鏡「Vision Pro」將於2月2日美國上市!

196 回覆
20 Like 16 Dislike
Apple watch已經定性為Health Product 理得佢原意係咩,我試過有一次排隊中暑標晒冷汗,係apple watch alert我要我留意下個心跳上到好高好危險,你覺得呢啲warning值唔值得比錢去買加埋而家炒車有自動報警

由人出發嘅design 完全係impressive
而唔係impressed by the sales data
現時quest3夠玩
問題係最主要嘅 vr180 360片 vision現時比唔到你
有幾多user真係care support encoding 呢啲野
用到,無線,好聽,快,唔太貴 (貴係你問題)
iPhone 15市佔幾多? 舊model市佔幾多?
6s再戰十年你都成日聽啦
好無安全感,睇睇下有人坐隔離都唔覺
spatial video 係唔係好似Cyberpunk 2077幻舞咁
係呀 乜撚都係屎窟撞棍,你唔問下啲developer做左幾多野
做生意包賺唔洗trial and error嘅

抄人成功例子太多,你講apple抄人根本無說服力
咁原神都抄足zelta 啦 又唔見個market屌佢抄人唔柒玩
但其實其他公司連屎忽撞棍呢個能力都無
你睇吓Google到2023年都仲出部效能仲差過iphone11嘅機出黎。

三叔摺機開孔mon就係innovation
蘋果就係屎忽撞棍
起左個base 有進步又唔比
次要原因係因為android 推lossless推得太勁
係market覺得你唔夠competitive

試問下啦推lossless本身就係useless
根本好多人都係木耳,320kbps 立體聲已經覺得好正

但要推新科技嘅結合生態自然就會升級舊科技
要沉浸式體驗,一定係要combine埋其他product,咁呢件product就可以做少左野,又可以賣多一件product錢
你單睇一件product緊係話唔介意音質點解music又推lossless
你睇埋成個科技發展藍圖同埋apple結合生態就唔會咁講
你係咪搞笑,mac 賺錢位都唔係app store到
咁你唔講下點解developer/ 或者多數人做野鐘意用mac多過win? (呢到唔講linux先) 加上岩岩先轉arm adobe啲大廠出晒 apple silicon version 嘅application啦 你仲想點
vr最大問題唔喺個頭到
而係間屋唔夠大
Marketing needs VS business development
實際user需求 同 公司發展方向 mix埋一齊講
你唔明其實都唔洗點講
咁快有改圖
遲下香港有賣第二代一定入手
平時坐巴士返工放工會用macbook pro執相剪片
但放係腳用唔太方便 到時入左手對我黎講好常用
有時收工返工除左做設計野之外
有時又可以用黎睇下戲睇下MV
有效利用搭車時間 返到屋企就訓教
全球市值最高公司俾你講到樣樣野都係屎忽撞棍
你知唔知一間公司落一個決定要經幾多層
Airpods max好多人買架喎
Lm
5年後返黎鞭屍
我到而家都接受唔到final cut, 反人類
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞