Tim Cook宣布:全新Apple 智能眼鏡「Vision Pro」將於2月2日美國上市!

196 回覆
20 Like 16 Dislike
科技用歷史去做jugdement你都幾搞笑
十幾年前3D tv 粒chip 同 而家粒 R chip 同 M chip比?
比啲想像力,人類係為左實現不可能呢方面做左好多野

有邊個會foresee到將來,錢會
而apple 有咩 科技? 唔係呀 係錢呀
呢件嘢應該暫時係商用或者軍用
士兵戰術訓練,配合AR,可以喺應有嘅地方彈條友出嚟俾你射,或者見到恐怖分子個頭凸出去門口裝裝吓
無大作架
但手遊購錢過console

利申:console派
IShit
咁係你悲觀
等三叔/Google抄嘅平價版啦
佢已經同左 unity 合作 應該會有晒官方kit 方便d 人去整app
你話可以自動調節遠近視散光就話智能眼鏡啫
用來玩ar vr咪又係headset
呢部簡直係未來科技
佢係可以唔需要地方 都可以有好多既vision 係你視野中 當電腦咁用都得
Google Glass 行得太前
哇班炒狗今次又fatfat la
係啦係啦

Apple唔搵你做CEO 浪費晒
比多幾年啦 mac 先轉左arm 第3年 2者融合仲要一段時間
apple 點會咁易將2個product line 變一個咁蝕水
呢部野最大功用係可以做到一個出色既mr體驗
個撚個係到講vr 打機做咩
畀你燈一燈 好難衰亡
打唔打到機?
因為賺錢位係iPhone 同mobile game
咁大間公司唔係投放最多資源落app store 吸血 唔通放大量資源玩RND咩 又唔係初創

你明唔明唔係apple唔做好佢 係市場唔buy
Company operating 一定係跟marketing 睇market needs 做野

仲有你話遊戲分一次性同課金
商家係睇利潤 課金收益高追高有咩問題
一次性買斷嘅game而家都慢慢玩in-game purchase/dlc 啲賤招啦

Arcade 本身就係商業決定
split開app store同 arcade 就某程度將arcade等於gamepass. 你console就話成熟啫 好多「舊」大作比到你,手機game 想要啲咩 「大」作呢請問,塞晒成個dark soul背景嘅game比你好冇,

都係果句,有原神呢啲濕鳩game, gaming方面好難推得再好,好到可以同console 比。

AppleTV+ 我唔識評論 算係遲晒大到
我只係黎睇美職
等平價版 反正我都係用嚟睇av
行得太前當年根本未成熟 當用家係白老鼠 AR眼鏡到今年先至叫用得吓
可以瞓喺床度上連登,唔洗隻手舉住部iPhone手都痺,諗起都爽
之前d smart glasses好似都炒晒車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞