[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(55) 金唱片搖滾之夜狂歡到早上|CB在即請綁好安全帶!

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
哩兩套嘅話我都係鍾意無挑多啲
Rm Gary走咗之後已經冇追了
NJ啲歌好啱聽係真
ive啲歌其實都唔錯
不過最鍾意都係fim
如果係佢地接M記廣告
都應該會多勁多人識
真係差個國際性既代言
最好好似m記個種平民啲,等多啲人可以接觸到....
D人會問 who
到時自然會有媒體介紹洗版
呢樣真雖然團名好有意思,不過newjeans好似易入口啲,我覺得接m記都唔係幫到好多,都係乖乖哋用舞台同經營tiktok challenge 好過,佢哋唯一跟最貼嘅trend就係呢樣,雖然每幾條正常就有條9片,不過都帶畀人好多樂趣
既然M記俾NJ攞左
接KFC都唔錯架
初初接觸
我都會問who
有興趣了解先有機會入坑
改啱名好重要
新一代女團得NewJeans係正常名&係人都識讀

路人眼中:
Le sserafim = 法文Le唔知乜
(G)I-DLE = 完全唔識讀
ITZY = 唔識讀
aespa = 唔識讀

新代女團得IVE同NewJeans係正常冇留意開嘅人都會up得出嘅名
路人多數認樣唔認名

一個M記+梁朝偉
全港冇人唔識
Yujin x kkura!!!!!!!!!
團名易讀其實都有啲關係
認樣嚟講NJ啲成員都幾難認
認同
我覺得兩睇,個名易認都要有名氣先吸引到,一開始啲人都係叫bts師妹,反而fim寶無呢個朵。加上新牛包裝到贏在起跑線,名易唔易讀對佢哋嚟講無太大影響,不過路人講newjeans起碼聽得明(以全球嚟計)

反而我調轉,五代女團一開始都唔識讀會轉登搵 因為咁開始留意新女團,由其係fim寶個名,不過路人唔會研究到le sserafim係玩重組字
十幾團,咁易認咩
有冇機會過埋Queencard個Top1總時數
加油
盡咗力喺Spotify狂聽佢哋啲歌了
其他platform靠返韓國人了
以歌論歌我反而覺得新牛啲歌係出道即巔峰第1隻EP的確好好聽, 而第2隻EP都叫做唔錯, 但第3隻EP就認真一般
至於我哋Fim, 唔計完美夜嘅話我覺得目前為止我哋啲主打歌都唔太襟聽Antifragile算係好過Fearless同Unforgiven少少希望嚟緊嗰首主打歌喺音樂性會做得好啲
同我一樣 最鍾意呢兩個
佢哋做啲戇鳩嘢最好睇

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞