[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(55) 金唱片搖滾之夜狂歡到早上|CB在即請綁好安全帶!

1001 回覆
7 Like 3 Dislike
第一套係青春不敗
我地愈講愈老不過當年秀智真係好正
無挑刷新我對綜藝呢兩個字嘅定義
NJ 出道第一日就係接Chanel job 佢哋好早就做high brand 品牌代言。 係hybe真正親生女,雖然閔熙珍唔認靠hybe

唸起當初話le 打global market , NJ 攻韓⋯⋯ 點知兩邊都係師妹食晒

Fim 寶一開始係地獄開局 。原C 爆霸凌 ,佢哋形象都麻麻地 ,始終好壞參半 。 後尾真係靠打歌 、stage performance 一步步咁上嚟。
佢哋每次comeback 音源同銷量都係keep住有進步。
NJ ETA 比 ditto 同OMG 音源都係relatively差啲 , 但其實都好勁

與其一開始爆紅, 我都寧願佢哋好似perfect night 慢慢攻頂仲好。
頂 想煲返賽艇同極限打工
賽艇真係好正
真係好好睇 睇到眼濕
想睇4個一齊跳challenge
唔知幾時先睇到依個畫面
yujin都好靚
NJ其實勁到唔留意KPOP嘅都知有呢隊野
真係勁到唔聽kpop 都識

新一代kpop 得NJ做到
個個fd都係到跳omg
瑛呢個妝好睇勁多
用親生女形容佢哋兩隊真係好啱,關係好似家姐細妹,父母各自錫一個,方爸閔媽,不過細妹出眾過家姐現實都成日發生。

唔計櫻釆兩個,我自己都係識得新牛先,你話佢哋賣點係可愛又唔算,校園青春除咗mv之外我又感受唔到,不過佢哋啲歌同組合就真係好有新鮮感,又偏偏食中y2k風,有班同齡粉絲已經贏咗第一步。當然果160億一定發揮咗金錢嘅力量。

而fim寶只可以話概念跑出,我諗呢度嘅通胖都係畀佢哋個野心吸引,不過其實同其他女團無太大分別都係賣概念,歌舞。隔離IVE歌真心唔差,而我哋嘅舞台都可以贏其他團。所以大家都唔洗太早下定論。
如果係另一個時空,IVE或者 (G)I-DLE甚至Aespa都易跑出來,只係橫空出咗NJ比下去,如今強鬥強情況下絕對無失禮。
[ENG] 240108 MBC FM4U with Yoon Do Hyun
Yo on Do Hyun of YB commenting on his GDA performance with #LE_SSERAFIM
https://x.com/fimsubs/status/1744697029513875525?s=46
開頭係估唔到佢地公司會放手俾佢地走搞笑路線
原本仲有期待過可以keep melon一位到佢地comeback
雖然都唔係冇機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞