HSBC Premier 卓越理財

337 回覆
112 Like 31 Dislike
垃圾premier,連lounge都冇得送,送番一年10次8次都好吖
新年打黎問你唱錢 同 拎利是封?
1M跌都跌左,仲打飛機
我無
要跑數
升級計1count
入機場lounge?
我都係,但我只係用e-banking冇落過分行
調返轉可以離岸戶口做到當地嘅premier要求,香港都可以upgrade
咪算好 唔洗扣380
機場lounge要比錢?

上網睇,用呢個服務要dl apps再比年費
除爽global transfer fee waive左之外
無討論空間
premier排隊仲耐過普通/Advance
Premier要拎籌但隔離Advance就無人排
咪就係。知道香港多有錢人就set高啲,香港條線係全世界HSBC最高
但係依家開離岸戶口容易左,所以就WFC啦。
Advance無左好耐喇喎
係 幾多年前
好鬼後悔剪爛咗張滙豐普通信用卡

今次advance呢張一定唔剪
有fd岩岩到英國幾個月,新做份工兩三個月,買樓想做按揭,當地冇咩銀行肯借俾佢,肯借既都借得唔多,佢本身有hsbc hk premier, 可以直接hsbc uk轉埋premier, 再做按揭,借俾佢條數多過當地d行

當然呢個只係其中一個我覺得幾有用既情況
咁又真係幾有用
idle cash USD 放晌 IB 俾到 4.83%. 我懶得去搵定期.
想高D息既, 買半年美債, 5.225%
有 internet banking 好少要去分行搞.
通常係打去 HOTLINE 問野. PREMIER 真係好快有人聽. 呢樣方便.
清, 請問匯豐果D 買唔買得過?
除非mpf夠一球否則哂氣
岩岩睇咗匯豐果幾隻貨幣市場基金. 美元果隻幾好, 有近5%.
衰在港元果隻宜家唔俾人再認購
https://www.assetmanagement.hsbc.com.hk/zh/individual-investor/fund-centre?f=Category_LQ&n=100
要買美元果隻, 要用 IB 唱美元. 麻煩 D, 即係唔夠靈活
係呀, premier 梳化坐滿人
如果工作成日去分行咪值
不過應該好少工係咁😂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞