HSBC Premier 卓越理財

337 回覆
112 Like 31 Dislike
即係有expat premier就可以用hk premier而唔洗放夠500k?只要轉左home country去expat就得 反正expat都無得downgrade
HK premier 唔使 $1m,佢睇 home country係咪fulfill

expat 嗰邊如果係 home country,嗰邊你要放夠 £50k,或者年薪夠,任何 premier 條件夠嘅話 hk 就可以自動有 premier 而唔使月費

Expat 冇得新申請時申請 advance 啫,唔係無得 downgrade,你唔夠錢咪downgrade 囉
身份像徽囉
有次我去諾士佛臺飲野
一坐低就撻張premier落枱面,同枱班囡囡個個隻眼發哂光
炒牌炒到手軟
過年前唱新銀紙先被迫搵RM。佢話第一次見,問係咪平時好少落嚟
預約左都仲要攞飛仔排隊攞錢,等緊果段時間係咁俾佢sell野
咁又唔係, 通常冇咁有錢果D account先會俾D年資淺嘅後生女RM
有錢果D通常都係老屎忽湊
啲 RM 走得咁快,年年都轉,鬼認得咩
Expact開完要幾耐轉夠50000英磅過去,IB轉啲美債入去又我唔得
由 ib 射唔到美債入 hsbc expat?
打錯字

想問下Expact開完account要幾耐之後要轉夠50000英磅過去,IB轉夠50000 GBP美債入去又唔得

因為未有account所以想問下得唔得,thanks
有連豋巴絲話得。我未試過。
射入香港匯豐應該得。
expat 唔知有冇投資戶口。若果冇,就冇得射
我上年hsbc expat 有個referral 完成左on 31st June.
仲未收到錢,想問當時promotion係咪去到30june?
問CS 唔覆我
有無人知 HSBC 同 citi 離岸有咩分別,除左價錢以外。
citi好似齋可以開US同SG離岸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞