HSBC Premier 卓越理財

337 回覆
112 Like 31 Dislike
冇收中轉費
請問你試左用咩currency冇收 ?
usd/hkd/gbp ?
USD
重係15分鐘內收到!
可以入去飲咖啡
咁請問有冇試過hsbc expat入錢落ib hk , 中間收左幾多手續費?
呢個就未試過,多數入hkd,其實中轉行係HSBC 而你又係Premier就多數唔收,usd/jpy/gbp/hkd都從未收過。
IB 始終唔敢放太多
理論上可以開幾間美資券商,刀散風險 。
例如 charles schwab 果啲。佢哋 idle cash 利息好低,但係可以買短債收息 。
但係我懶,開咗戶,未搬錢過去
似乎係只要揀番 hsbc 做中轉行就唔收費
例如 從 ib 射 aud 番香港hsbc,hsbc au 做中轉行 。
HK hsbc 收款係唔收費,反而直射入 hsbc au 收錢
試過(唔係 HSBC)有年話我生日有禮物送俾我,叫我上去囉,點知原來 sell 我儲畜保

反而 HSBC MPF 有幾次叫我上去攞超市現金劵,真係攞完走得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞