HSBC Premier 卓越理財

337 回覆
112 Like 31 Dislike
原來唔使手續費
申請返張先
用開Citi 收$0~20
我想問吓我本身有香港HSBC premier 有一球
而家開咗HSBC UK premier
咁我將香港嗰一球射落UK之後如果唔轉Home country 佢會唔會當我唔夠balance收我錢
會…………….
Mpf計資產

Mpf又攞唔到,放係hsbc ok即
有一球資産做咩放hsbc
無論炒股又好,定期又好
全部都唔吸引
唔買儲蓄保咪得
講得好 !!
改home country只需要係香港其中一間分行改就得,唔駛每個國家去自己改。
HSBC expat張debit card有18種貨幣,果18種貨幣以外會以HSBC既rate去兌換。其他貨幣會Master Card既rate去兌換。冇記錯HSBC expat個rate都幾貴,雖然冇HSBC HK個rate咁差
HSBC HK張debit card得13種貨幣,其他貨幣會Master Card既rate去兌換。咁我情願張debit card冇咁多貨幣,用Master Card既rate去兌換啦⋯⋯
之前普通戶口都比人sell過,但我讀過下PV 加有咁多非保證紅利,一睇就知好大機會無個個數
除左us, uk, expat, au之外,
仲有邊度開premier有so?
sg好似冇咩特別優惠息又唔高咁
黎緊完定期會轉走筆錢想downgrade premier acct
有冇人知要帶啲嘅咩去分行搞 thx
帶個人去就得,佢會print 張表比你簽
好的 唔該晒
呢張仲唔使唱定外幣?
定會碌卡時用你戶口港幣自動轉
有外幣扣外幣
冇呢如果?
會畀唔到錢定自動轉
自動轉
點樣問RM攞利是封?
Uk做home country好似只需300k鎊
佢個list果12種常用貨幣用HSBC自己嘅rate兌(個rate好差),其他貨幣用MasterCard嘅rate兌(個rate相當好)。
所以果12種貨幣寧願自己係找換店唱算數。
之前check過幾次expat個rate都差過HK喎
HKD>JPY/THB , GBP>JPY/THB
whats is RM?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞