HSBC Premier 卓越理財

337 回覆
112 Like 31 Dislike
HSBC 成日叫大家 Upgrade 卓越理財 Premier,其實有咩用途? 可以用卓越理財分行/Premier 櫃檯,有張Premier 信用卡,仲有無? 升Premier值唔值?

依家Jade 都變埋Elite 卓越理財尊尚,呢個戶口就真係高級,大家又有咩睇法?
冇錢就唔好帶咁大頂帽
要埋d 虛榮感等你係身邊d人覺得你有1m 好有錢
銀行就係睇中你d 窮撚
呢個就係等你過左一年 等你到時唔想比人知自己冇咁多錢
等你每個要比$380月費
upgrade 容易,downgrade麻煩,你多時間鍾意做多餘嘢咪升級囉
2024 求其係街篤一個都有1m 啦
咁都好打飛機
唔up
up來都唔知有咩用
有幾可去櫃檯
排隊快少少 其他無用
有張premier信用卡 有餐廳買一送一 同埋換avios
upgrade過兩次 又downgrade咗
就係一街都有但你無就要搵窿捐
佢其實係主要會叫啲唔夠1m嘅人upgrade
一來如果你唔夠1m想keep Premier就會入夠1m
唔夠嘅話,三個月之後就會收費
呢啲收費小數怕長計其實好好賺
唔 upgrade
但如果HSBC 又左cut 右cut service, account 都close 埋佢
唔好覺得提供比有錢人用嘅服務會比提供比窮人嘅服務更平,更多著數,更抵。
越係比有錢人嘅服務越貴。
你比得起錢嘅話可以去享受下。
但係無乜錢,又或者覺得每個月啲服務費貴,咁就唔好啦。
有咩餐廳買一送一?
我淨係知有個客戶經理,但其實好似都無咩用
月曆有冇
以前冇資格Upgrade覺得Premier好撚型
以家有資格Upgrade覺得up黎多撚餘
商家佬個個都係咁架啦
成日扮哂好人叫你試呢樣試果樣
博你試完懶得cut

d所謂RM最叻就係sell你野
你係水魚肯課金咪好招呼囉
唔肯課就成9日都話放左假架啦

以前仲未咁興乜都APP搞果時
間間銀行都長期有個後生靚女專負責搵班有多少錢既毒撚課金
今時今日 仲有咩人會覺得100萬係好多錢?
你downgrade咗咁premier信用卡收唔收你年費
無用
都係專門sell你理財產品用
仲要北美張Jade金屬卡黎
中國香港果張垃圾膠卡
近新年咪有用換定D新銀紙俾我去拎
利是封係個客戶經理主動打比你叫你去拎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞