HSBC Premier 卓越理財

337 回覆
112 Like 31 Dislike
hsbc expat 美元定期利率好啲
頭半年試用,半年內入夠錢就得
開咗HSBC Expat , 想問而家Expat 係唔係唔會好似HSBC UK 咁有張實體GBP debit card , 要開GMA account 先會拎到實體卡?
有冇人試過ib hk 入錢落hsbc expat ?
中間行收左幾錢??
相反如果你唔想擺錢係expat
你hk premier一定要set返home country
同埋擺夠$1m
等於要做2個月得3.6%定期
premier, priority, 豐盛理財, presitge, 統統都同佢地講唔好轉張新卡, 用返舊嗰張就得, 最好張卡有咁殘得咁殘, 跌落地都冇人執
Premier 信用卡直情廢, 用red 就夠
係, 佢知你係唔買既佢又唔會點理你
問定期打上去center 仲好
SC 有啲prioirty 真係CLS , 本身都唔多counter 仲要得一個counter 有人
所以要app拎定飛, 同人多既分行唔好去
Uk 呢面送旅遊保
我以前都覺得 HSBC USA Premier Debit & credit MasterCard 好正因為 no fx charge.
但係香港宜家有幾張信用卡去海外消費有 5%-6% 回贈, 仲未計其他 promo. 扣咗 1.95% fx charge, 仲係有3-4% cash rebate. 呢D 正好多.
同恒生一樣冇咩分別
想問下 我岩岩想網上新申請 係咪係referral code 到 打 gbp300 cashback但好似出唔到咁多個位

同埋 我試過係expat 個官網search 搵唔到’offer 2024‘個位 home>international banking >expat bank account
用你條link就有

謝謝師兄解答
唔收
Lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞