歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Malmö 2024 討論區

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
側證 DQ Joost 對最終賽果可能有幾大影響
瑞士唔好咩
自己心水輸又垃圾垃圾
諗緊係離散猶太人發功
定咁多人撐以
咁嘅題材前幾名比預料中好了
Btw
烏克蘭拎第三證明改咗voting period之後再冇所謂死亡Running order
Ukraine首歌
有冇諗過投票要錢而班窮鬼冇
Exactly! 歐洲人都識玩呢套,你有你媒體支持巴解,我暗地裡反。
歐洲收容咗咁多中東難民,啲難民又唔生性,又風化又偷又呃。我就唔係好信大眾咁支持巴勒斯坦而反以色列。
今年個gap比起上年算冇咁大啦
上年個落差仲癲
2018後第一次最後兩名唔係big 5包辦
Germany連續四年沉底後反彈
2019 25th
2021 25th
2022 25th
2023 26th
2024 12th

不過2018之前Germany都係咁上下
2015 27th
2016 26th
2017 25th
2018 4th
下次再鳩嚟都係2526位見
今年撞類型撞到乜咁嘅喺底
真係講所謂政治化投票,啲評判畀以色列低分可能先係
(以色列有冇資格參賽則係另話)
For Croatia, this is a phenomenal thing because it is a unique case where HRT could not escape its shameful handling of an important task for a public service. Instead of nurturing Croatian pop culture, listening to trends, and positioning interesting musicians, they serve us covers of 40-year-old classics on the A-side under the guise of high culture, countless karaoke shows where we pay for incapable authors to profit from new talents, and this pitiful Dora that is a mockery compared to anything in the region - both in terms of content and transparency.

Did you know that television stations in Europe generally disclose the costs of the Eurovision Song Contest as part of their official duty, while HRT becomes Fort Knox at the mere mention of any inquiry?" he says, adding that he knows what he's talking about because he has asked those questions himself.

對於克羅地亞來說,這是一個非常了不起的事情,因為這是一個獨特的情況,HRT無法逃脫其對公共服務的重要任務的可恥處理。他們沒有培養克羅地亞流行文化,沒有聆聽潮流,也沒有定位有趣的音樂家,而是為我們提供了40年前經典曲目的翻唱,將其標榜為高雅文化,還有無數的卡拉OK節目,我們付費讓無能的作者從新人身上獲利,以及這個可悲的多拉(Dora)在該地區的任何其他事物面前都是一個嘲笑的對象 - 無論是在內容還是透明度方面。

您知道嗎,歐洲的電視台通常會披露歐洲歌唱大賽的費用,作為他們的官方職責,而HRT則對任何詢問都變得像福特諾克斯(Fort Knox)一樣保密?"他說,並補充說他知道自己在講什麼,因為他自己曾經提出過這些問題。
以前係ballad泛濫 舞曲突圍
今年反轉晒
猶太人assemble
結果最後都係少數人影響大多數
今年瑞典搞得都幾撚差
唔計以色列同荷蘭
個flow悶到嘔
過場表演無記憶點
連ABBA上嚟鳩噏幾句都請唔到
係靠Petra主持頂住
瑞典將national final嗰套用喺Eurovision係咁上下
講嚟講去都係得ABBA同以前啲歌 淨低嘅唔係抽上年水就係唱K 完全冇嘉年華feel又冇文化content 氣氛歷屆最差
芥蘭巴唔使擔心反應唔好啦 就快1001
少左荷蘭唔算真正比賽!
話哂唔係最大熱都超級大熱!
你估吓
我身邊乜人都有,有啲人係真心,有啲根本得啖笑自high,更多嘅係驚到廢是講。

有朋友係喺某地做警察,十月七日事發後佢哋briefing 嗰陣講到明要保護猶太教建築物同社區。朋友發現喺大量支持巴勒斯坦 posters 後面有針,有晒cctv知道乜人做都唔會行動,只可以清除啲posters。你話點解咁多poster 後面有人放針呀嗱?

根本無人敢講一句,一講就仆街無朋友失業都似。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞