歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Malmö 2024 討論區

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
今屆都幾峰迴路轉。
隨時黑馬。
如果只係因為意粉所謂leak咗個結果
我又覺得有啲熱得滯

不過可能真係好多silent majority因為呢幾日嘅事
本身投其他國家都變投israel
今晚諗住第一次睇足live不過上年成四粒鐘 大家係點捱眼瞓
一路睇一路食宵夜啩
年年都四粒鐘㗎喇,慣咗就冇嘢
可能覺得歌詞鳩鳩哋
難聽講句,環保少女可能有份幫兒登拉票
嬰兒千層麵首歌講嘅係克羅地亞後生要離鄉別井搵食嘅一種忐忑,唔知啲評審點睇
克羅地亞首歌麻麻地喎
有d out date
如果係團員出事唔係歌手本人
真係好唔抵
唉 最期待既表演竟然有咁結果
歐羅爸爸慳咗4分鐘
https://www.instagram.com/p/C61HtG0qu6W/

With all due respect
呢啲表態都係加強歸邊效應
亦都有可能有啲係anyone but Israel
邊個都好,總之唔係以色列就得
抗議者兩難——
全面杯葛?
ABI?
睇下會唔會有人跟機
同埋佢最初只係候補歌
無份參賽
去到而家係大熱
成件事都好神奇
愛爾蘭都好似奶奶地嘢
bambie無去到flag ceremony
之前主辦方要求佢唔好再畫撐巴嘅painting
上年Cha Cha Cha Jury得第四
今年隨時又係咁
其實而家最好做法係咪以色列自己退出
https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2024/feb/25/israel-should-have-a-voice-at-eurovision-says-president-amid-row-over-lyrics

以色列總統赫爾佐格月前嘅說話

“I think it’s important for Israel to appear in Eurovision, and this is also a statement because there are haters who try to drive us off every stage,” Herzog said on Sunday, the Times of Israel reported.
食住野 好快過
凌晨三點鐘就快到!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞