歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Malmö 2024 討論區

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
會唔會係荷蘭
有趣地今年希臘同Cyprus都冇互俾12分(起碼jury係)
你講final voting details?
Official website已經出咗了 逐個睇緊
但都好似互俾10?
Televote互投12冇變
所以Cyprus今年78分有22分係Greece送
有無link?
Thanks
我齋擺瑞士克羅地亞,其他請各位自己上
https://eurovisionworld.com/eurovision/2024

依個表勁有趣
芬蘭public vote 12pts都係俾以色列。

估唔到
Rest of the world 以色列12分
可能動員全球猶太人
Luxembourg食到Israel紅利
因為Tali父母都係猶太人囉。

Eurovision唔係睇performance咁簡單。
咁照計支持巴勒斯坦嘅人會投去愛爾蘭,加上愛爾蘭周圍都係,如果只動員,佢哋public vote 唔應該只得136分

我諗世界上好多沉默嘅人,加上猶太人先會有咁嘅續果
原來SF2 11th係Czechia輸挪威5分
隨時國家力量刷票證明外國有人支持以色列
荷蘭都第一點會有可能
阿積士球迷
SF2 winner係Israel
Netherlands緊隨其後
Switzerland SF2排第四
你知有唔少口裡說不,身體卻很誠實嘅人。
話就話支持巴勒斯坦,票投以色列有咩咁出奇。歐洲唔鍾意中東人嘅比率肯定大過唔鍾意以色列人。 況且歐洲有唔少人有猶太血統,你嘅想法無錯嘅,大家以為唔少人支持巴勒斯坦,但實在更加多人心底係支持以色列,只不過無宣之於口。
可能有啲人把口同社交媒體上唔會表達,更加唔會集會示威
但會透過投票表達,而表達嘅可能包括對示威嗰班人的反感
Odds同SF嘅結果比較接近 SF1提子黑馬上頭十 SF2瑞士直頭唔可以用黑馬形容
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞