歐洲歌唱大賽 Eurovision Song Contest Malmö 2024 討論區

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
所以講起ESC點都會講ABBA,講起ABBA又點都會講ESC
R爆頭都唔明點解唔續佢約
雖然年紀真係大嘅 但依家睇落好似有啲啲不近人情
今年postcard幾柒除咗最後尾個slomo
點都唔夠英國辦得夠氣氛
Benjamin做乜唔叫埋Olly上去一齊唱Kite
呢首有feat Olly version喎
可能參賽者唔可以表演呢
都真 上年真心正
佢歐洲好紅㗎?點解請佢solo唱咁耐?
淨係記得佢2016參加過
明明搞咗咁多次,又多資源都搞得一般
冇心搞就俾返個冠軍Finland啦
今年Melodifestivalen已經好趕工hea做feel
估唔到連搞ESC都hea埋
歐洲應該麻麻 瑞典算紅嘅
Kite話晒都係本土chart topper
歐陸就算大國德國辦Eurovision都係唔及英國咁識攪氣氛。
最起碼上年真係唔覺有悶場。
今年。。。
啲表演嘉賓啲衫娘到爆,瑞典style平時都唔係咁老土。
SF啫 所以搵佢表演都接受到嘅
依家揭曉國家又整得ok
依家先知澳洲係eurovision
足球亞洲盃又有澳洲
最正路結果
冇波蘭
賽果滿意
同上年比,今年比下去。

上年揭曉果陣,台下嘈到不得了,夠晒氣氛。
Eurovision Song Contest Malmö 2024
Venue: Malmö Arena, Malmö, Sweden

Semi-final 1 Finalists

Semi-final 1 YouTube Live Stream
https://www.youtube.com/watch?v=dB5DuvK5UQU

Semi-final 2 Running Order
Semi-final 2: 9 May 2024 - 2100 (CEST) / 10 May 2024 - 0300 (GMT+8)

Semi-final 2 YouTube Live Stream
https://www.youtube.com/watch?v=KSYE-C1TuXo

Grand Final: 11 May 2024 - 2100 (CEST) / 12 May 2024 - 0300 (GMT+8)
Grand Final YouTube Live Stream
https://www.youtube.com/watch?v=ckGRHJ-J9G4
冇睇到今晚表演 淨係之前聽過 覺得普普通通咁啦 又唔係差嘅
星期四再見!
歌唔突出即係要靠vocal打救
但佢由preparty一路炒到SF
完全唔知點解咁多人貼佢qualify
呢個真 我開頭以為自己聽錯 點解好似走走哋
可能首歌radio friendly所以先貼佢入到決賽啦
就咁聽就幾好聽嘅

不過喺個比賽就歌唔突出,vocal麻麻,staging麻麻,出場次序麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞