[長官倒米系列]日本藉男子被逼和女朋友分開倒數除夕

821 回覆
1244 Like 19 Dislike
如果日本遊客變成內地遊客
唔知長官會點處理
條友都戇鳩
不嬲過夜客先洗得多錢

同埋香港機票貴又收埋一大堆出入境稅
過得黎 唔通去食兩餸飯咩
立即完頭幫佢含撚啦仲洗講
仲有大量磚材一車車每日新鮮送到
睇嚟師兄你一定係一位好長官
重睇啦 頭一分鐘咪正常態度
後尾條架仔賴死想玩野先被人屌
其實係屌緊個態度同語氣,仲有啲好難聽嘅說話
試下係大陸遊客佢敢唔敢咁樣講嘢?
冇咗主語
係我搞錯咗
啲態度閪到
班癲狗又上身
倒數維持秩序著撚到打仗咁款
得國安港先係咁
咁又點?阿sir你地自詡受過訓練disciplined喎,俾人講兩句就失控屌人?學堂crowd control management係咁教你架。得街邊mk仔黑社會咪會俾人講兩句就發老脾喊打喊殺囉
咁冇耐性不如唔好當差做古惑仔算啦
唔識躝就爬
crowd control最低限度咪執法人員到場+口頭警告
唔係你想點?
開車入人群幫條架仔開路?
你話差佬無顧架仔感受
咁你有冇顧過在場幾萬個市民感受?

條片邊撚道有發老脾喊打喊殺?
叫佢快撚啲走係唯一合理做法
啲撚樣想搞事 最低限度就係要warn到佢唔敢搞事
At least依條片見到差佬保障左其他市民利益&安全
不過你地都唔會明架喇 淨係識無限放大自己見到嘅畫面

你望下依個post有幾多白痴就知咩事
推左咁多頁仲未有人講得出你地想要嘅『合理做法』
極度無禮貌
我從來冇話要比日本仔開路,宜家大家針對阿sir你態度同語氣差喎,明明可以心平氣和處理件事但偏偏用最低章方法,字裡行間差在未屌埋老母

咁既語氣咁既態度仲話自己唔係發老脾,呢度得阿sir你覺得自己唔係發老脾喎 自己睇返樓主pin既日文翻譯啦

你話人地搞事,大家見到人地心急搵返女朋友喎,呢個時候你地最應該係pacify人地情緒而唔係恐嚇人呈匹夫之勇。就算人地真係玩野,你地自詡紀律部隊,少少野就發老脾恐嚇人,學堂冇教你地控制情緒咩?定話宜家學堂教你地要睚眥必報,錙銖必較?「匹夫見辱,拔劍而起,挺身而鬥,此不足為勇野。」不過呢啲對EQ低既獌狗仔係有少少難度既

講多句,阿sir你係連登咁勤力護主都唔會紮上幫辦架啦
黙ってろ
死得,香港入唔到日本人頭部旅遊目的地!
https://lih.kg/3588457

凡事必有因
死蘿蔔頭
3年零8個月時我哋中國香港人要向皇軍鞠躬,今日仲唔輪到你小日本鬼子向我哋中國香港公安下跪?
說好香港故事
真係好撚醜 個現場氣氛完全唔似過年
其實以日文黎講,片中popo個口吻同用字已經同我地講粗口屌人老母冇分別。
呢個口吻基本上係街邊爛仔兇人準備打交先會用。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞