[長官倒米系列]日本藉男子被逼和女朋友分開倒數除夕

821 回覆
1244 Like 19 Dislike
日本警察就算唔識外語都會Google translate英文/中文溝通 對黑幫先會咁惡

香港長官個情況係 用審犯嘅語氣 對個無助嘅日本遊客呼呼喝喝

一般日本人好溫和 好聲好氣解釋通常會接受安排 最緊要有禮貌溝通
咁天真黎香港
好好感受下
你去中東都唔會咁多聲氣啦
相反日本啲警察勁有禮貌
係態度差D囉,不過不嬲都係咁,唔係針對你日本人
講真,係日本一樣唔會放你過
日本仔更加唔通融
同埋只會同你講日文,唔識聽你問題
去邊旅行都應該整返張
以為去旅行兩個人痴埋一齊覺得無需要開兩張卡,但意外既野好難講,而家咪出事
好似人中
仲可以加稅同開新稅
架仔有禮貌好多
睇黎長官一定係為咗加入“怒羅權”所以努力鑽研過日文,好有日本小混混嘅感覺。
擺咗上twitter未
字都唔識
咁多大陸人在場,陣間聽到長官用日文好禮貌咁同日本人講嘢,肯定嬲到震
如果係天龍人,即刻放人啦
幫佢搵埋女朋友擺上小紅書啦
班警察又可以拎出嚟打飛機
好客之都

係咪理解能力有問題
我意思係啲狗邊會咁好氣回應個日本仔
push
安全過安全套喇
你普通問下路之類嗰啲就話姐 你真係要佢地做野嗰陣咪又係一班垃圾嚟 反而台。狗就真係又有禮貌又做到野啦
日藉男子表示他女朋友並沒有開通香港手提電話,故不能和女朋友以電話聯繫

真係女朋友?
你哋啲仇女毒撚真係好核突
Your every smile
Your every hello
Every hand that you lend
You make a difference
Every step that you take
you make a difference
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞