[長官倒米系列]日本藉男子被逼和女朋友分開倒數除夕

821 回覆
1244 Like 19 Dislike
開返關後日本嚟香港嘅遊客已經跌到閪咁,仲搞呢啲真係唔使翻身
如果俾x.com 日本人或2ch 知道就慘了,香港影像。。。
限聚令嗰期,你啲人三唔識七都會被長官集埋一齊,然後送你哋幾張告票,依家冇咗限聚令,咪將啲識嘅人分開,諗落又好似好正常
要大翻譯運動比日本人睇wor,比日本人唔好咁得戚,黎香港梗係要跟香港法律啦,長官話一你話二咁就即係擾亂公眾秩序,你一係唔好黎啦
點解啲狗可以EQ咁撚低
呢單唔撚使翻譯喇全日文,佢哋聽到啲用字同語氣直接心神領會
放上twitter比日本人自己睇啦,佢地睇完一定好羞恥唔敢再黎香港
睇煙花起碼三成講普通話啦,咪又要企開一二邊入唔到去
要釋譯埋長官的廣東話先得,長官句句說話都要搵本薄寫低先啱
得罪世界各地旅客
長官識日文都咁撚串同態度

證明職業>文化同語言
全部長官都被害妄想症
また大声で叫んだら、捕まえるよ、分かる?
再嘈就拉你,明?

其實呢句最致命,郁啲就話拉你,真係嚇撚死班日本人
長官平時蒲開神室町同蒼天堀
扮五毛同埋左報會唔會出聲
話班黑警冇禮貌
五毛狗進場
佢識日文正路都係對日本有啲認識

但個態度仲串過油頭64分
職業潛意識

普通話可以講到咁溫柔

日本可以講到粗過黑道

呢啲真係人類奇蹟
其實都係想使横手痴返埋一齊
日本警察都係唔會比佢過,但語氣會正常d
香港就好似審犯咁當人地以搞事為前提

不過都算 香港人本身就係咁惡劣
唔差多個1,2單
呢鋪香港長官係一視同仁,堅係對全部人類都咁差嘅,隔離新聞咪話對天龍人都係同樣態度囉

2024年都黎,問「其他人」點睇係無意義
無論點樣悲觀仍然有人睇到由治入興嘅好處
一定係個老師唔教敬語同文化,長官先咁講
成日話日文粗口唔到,原來真係使用者問題
其實我唔知佢咁燥做乜?好聲好氣同佢講唔得唔可以嘅?咁使乜搵個識日文嘅同佢講姐,求其搵個人兇佢No佢兇到佢收聲咪得囉,宜家啲差佬,特別後生嗰啲,下下都chur爆血壓咁同市民講嘢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞