[長官倒米系列]日本藉男子被逼和女朋友分開倒數除夕

821 回覆
1244 Like 19 Dislike
https://youtu.be/S55OpavqmqQ?si=RArl4eY_ooArB-YM

2023年最後一天晚上約十一時半於尖沙咀星光行對出因日藉男子去便利店購買飲品,購買完畢回頭後被多名長官拒絕他回到近文化中心那邊,該名日藉男子已表明他的女朋友在文化中心那邊等他,而當時駐守之長官亦聽得明白日文,但始終都以日文表示該處已封鎖,不能給他內進會合他的女朋友,並勸籲他致電給女朋友叫她過來,但日藉男子表示他女朋友並沒有開通香港手提電話,故不能和女朋友以電話聯繫,因此日藉男子期間大聲呼喊他女朋友的名字「 Ayako 」等,長官見狀隨即呼叫增援,並向增援長官稱該名日藉男子醉酒鬧事,但該名日藉男子表現十分清醒,更表示沒有喝酒,並且只想回到身處文化中心等候他的女朋友會合,但最後亦沒有被放行,所以只能和女朋友遠距離倒數2024的來臨,十分沮喪。
邊個叫你黎香港啫
係咁架啦
推動旅遊業全靠香港警察
呢度中國人地方嚟架,唔係你去想去邊就去邊
成功開心香港
真係好垃圾
仲唔係向日本講好香港故事 有無人轉去日文twitter 幫手講好香港故事呀
富中國特色倒數
你起現場有電話都冇用, 唔會打到電話上到網
支持香港警賊
日本黑道都唔會咁樣同市民講嘢
黎旅行比你指住黎喝
賺錢既歐美日旅客我地香港唔需要

即日來回冇洗錢訓街客多多歡迎
長官日文屌打個日本仔
hello hong kong
傻鳩架佬有日本唔留低,係都黎香港柒
條女跟人倒數跟佬走埋過夜啦
香港深文化, 你識條撚
好客之刀
果個位要排成個鐘入去 邊有人會咁出去
有冇人知個警察同個日本人講咩?
香港警察真係小事化大既專家
當呢度仲係日佔時期 想行就行 想入就入?跪低啦日本狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞