黃師傅裝修價單流出

497 回覆
144 Like 10 Dislike

香港賤種裝修佬都有今日
外勞好野
你真係唔識嫁wor
呀生,你唔換電線位咪唔換電線位囉, 咁咪唔好郁佢囉, 又問乜野收電制線呀? kai 嫁?
你要搞牆身又要keep 電制位呀麻, 咪即係剷底或者就咁油油囉,又唔岩你心水,你到底知唔知自己講緊乜野呢?
問d 咁on9 問題的直接問師傅,唔會收你錢的
窗口就係,分體係泰國自己廠或者大陸合資廠。
https://youtu.be/y-3nxzgCWy8?si=-wi7NYE6EjSl3XNF

呢d就叫簡簡單單骨骨子子喇
10年前都8舊了。可能我比人水啦。
係個雪櫃位, 個人就唔會咁擺,
要過左雪櫃先到鞋櫃
單人公屋單位, 其實係咁簡單已經夠用
點擺點用係後話,風格品味都算,學你話齋,單人單位簡單已經夠用。

我就調轉,個廳叫人舖完地板就算,牆自己油白油,其他買現成ikea就算,反而budget俾多d,all in 廚廁呢d自己整唔到既野仲好。

不過講到尾都係個人喜好,1個人自己住,想點都得喇。
一係唔搞用番舊位淨換下制面

拉線等於由頭造過喎
公道d 講 26萬公屋

收到貨住到 算係咁

e 行好撚多爛尾
坑唔駛開 候唔駛加 電箱唔駛換
點會一樣
ok la 可能呢個世界冇剩換綫
無肉食
就算有都係收番你一樣錢人工錢都要
咩叫用返原本個位,但拉過線
你意思係咪純粹換電制面板?
成千蚊一個制面呢類係通常指嗰個位本身咩都無,要鑿牆拉過d 暗線,再開埋一個制面
如果唔係全爆
要走暗線,係咪少人會特登為左加電制位去鑿牆
鑿完係咪又要泥水油漆再做過?
基本上你重做牆身先會改電制位
走暗線就一家要打坑 打定坑就一定要執灰同油
有時唔係就咁可以拉到出黎
同埋$900…個電工我諗都係收$750一個
坑唔駛開,喉唔駛加,齋拉線換制面,因為要跟線,仲要諗返用舊喉點穿線,其實同新做唔爭得幾多,陳師傅早兩日出咗條舊片講做喉,半新半舊喉,其實仲難做。
應該唔關事,
大把廚廁對調嘅片都放晒上網啦,
應該係俾人屌得太甘,
個個留言都叫佢去邊果間屋度講下咩先係皇冠標準,
拆唔掂
防水收5000好撚驚wo大佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞