黃師傅裝修價單流出

497 回覆
144 Like 10 Dislike
700包 但制面自備
大乜鬼cfu ,學師仔差唔多手工。
睇你地台牆身有無換飾面同門框
有既 一定要換 因為一定會爛
雲石拆唔到完整落黎
我以前做過有乜肯唔肯定
不過我講緊GI 價佢做膠喉收唔到咁貴嘅
百零呎都咁多出事位
又on9座廁furring
又室內機殼(送多一萬幾千比人駛)
油漆又閪,

跟本唔值得用咁多錢 度身訂造項目,特別係廳d櫃,拖長貨期又拖長埋工期

十零萬嘅裝修量(㕑厠) 加兩三萬買櫃d傢俬,其實好夠

户主係慘比黄Cfu水咗咁多不必要item,泵大咗條數,唔講手工唔手工,一人單位泵到三十一萬(連VO),成件事好撚癲。
見到燈槽條線fing fing 吓無修口,都好大機會無
咁學咩人講良心裝修
PR/口號嚟
不用太認真對待

可能佢老人家太忙管唔住個三
一個香港地40呎內廁所 跟足一桶一包咁開 一套sika只夠做兩浸
大少少都唔夠做 同埋sika係做兩浸就夠
咁問得,巴打你應該都唔係做開相關行業或者唔識人做開架喇,咁你邊到搵日工請人黎做

另外涉及廚廁全爆,入面就好多細節野同埋有幾part唔同既人做,d日工師傅都係鳩下鳩下,到時好易夾唔到同漏野。

講真,如果你完全無底,淨係做廳都易出事,何況廚廁。
明明講要點做點做

到最後都係就自己好做亂鳩黎
咁講開又講,做得十幾萬工程又有幾多判頭肯做個個都覺得無肉食唔做
所以無張圖俾d師傅跟著做,有事就死無對證。又,到你畫完張圖,個師傅都只會話你唔識野,分分鐘都係唔跟你做
上次講良心個條良心裝修佬肥man而家仲食人血食到jab jab聲
應該係話 頂級則樓價 衰閪過承仔
所以成日都唔明…做野都已經唔啱法例
點解仲咁大膽放上網真係唔怕比人搞咩
唔熟悉行情
之前裝修話行暗線
個師父都係係牆面開條槽仔
放得入條電線, 係牆度裝返個電制位
之後文返灰, 油返油
無安裝條電線管
咁樣係咪唔正常?
thanks.
嗰個位係用嚟收藏啲塵
咁真係無咁多位比d裝修佬做

呢個case好多嘢真係為做而做
其實搞咁多做咩最多咪全爆廚廁,其他既執完灰去ikea買好過。
好撚貴,香港水魚真多
正常都唔會比佢咁做….
收埋條片係因為令到呢個業主出事,明火煮食,唔好講係防火門,連門都冇
講真2400 裝門都唔算劏 , 出面就算平個d 都頂盡1800, 2k 一隻, 正常公司平均2千幾一隻,大門3千幾算平均價啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞