[重甜][平行時空] 伴遊正傳 (暫名) 第二季 - 讀書郎

171 回覆
9 Like 0 Dislike
呢章又試新嘢,希望大家鐘意~

第六章:替工 (1)

2009 年 10 月 24 日,上晝

(Tonya 視角)

大英帝國,香港帝國直轄市
港島區,維多利亞城分區
香港大學,賴詩婷堂 305 室

難得今日得閒,唔使返體院訓練。可以瞓到自然醒,真係巧 C 伏巧幸福。

仲要 Arya 返咗娘家瞓。

Hmmm,係咪應該搲人上嚟啪啪啪呢...?

講笑,哪有 SP 你老母.jpg。

不過都真係餓。

肚餓。

搵嘢食先。

涼都唔撚沖,一身凱婷 (雁婷?) 裝 - 黑背心白短牛人拖冇煙 - 就直接落樓再過橋去 Main Camp SU Can 食早餐。

食食下就見到拎住個紅白藍膠袋嘅 Naomi 喺我對面坐低咗。

「咦,返咗嚟嘅?」我問。

藍湘瑤慘慘豬,今年冇 hall 住,焗住返娘家。

「攞架生囉,陣間要出去拍嘢。」佢答。

讀 journal 嘅佢係 CampusTV 現莊 EPOCH 嘅新聞部總監兼記者。

我:「世貿?」

Naomi:「嗯。」

我:「尋日都已經打大交啦喎。」

Naomi:「所以今日咪連新聞部總監都要落場囉,唔係邊夠人 cover。話時話,你今日有冇嘢做?」

我:「嘩 hai,呢位 ching,你個樣相當有嫌疑喎。」

Naomi:「嚟吖,拍硬檔吖。一日,一日助手咁多。」

我:「你知規矩架,no money no honey。」

Naomi:「Sevva,兩杯酒。」

我:「三杯,加多餐 Top Blade。」

Naomi:「殺你。」

雙方握手,我正式成為港大校園記者 (的助手) (期間限定)。

我:「缺人缺到咁呀,冇兵仔咩?」

Naomi:「兵你老母,我又唔係 Gigi。」

我:「True,true。咁你等陣,返去沖個涼先。」

Naomi:「好,轉頭 SU 等。」
第六章:替工 (2)

(Tonya 視角)

港島區,維多利亞城分區
香港大學,港大學生會大樓

好彩個早餐係西多凍奶茶,三扒兩撥就 KO 晒。

狗衝返詩婷堂,咋咋臨沖涼,頭唔吹妝唔化就執好架生,再衝返 SU 房同 Naomi 會合。

我嘅打扮如下...

- UnderArmour T-shirt (黑色)
- Argonautes 戰術褲 (卡其色)
- Salomon 行山靴 (灰色)
- Gatorz 太陽眼鏡 (黑色框)

… 孭住個 EnigmaFarm 背囊 (土狼色),裡面裝咗:

- JanPro JF-17 滑雪頭盔 (白色)
- Oakley 戰術護目鏡 (細,黑色框,透明鏡片)
- 礦泉水 (550ml) x1
- 寶礦力 (500ml) x1

而當我見到 Naomi 嘅造型...

- Lululemon T-shirt (粉藍色)
- Uniqlo 牛仔褲 (深藍色)
- Nike 波鞋 (黑面白底)

… 再望望 Karrimor 大背囊 (軍綠色)入面嘅裝備...

- Oxen Buckets 戰術頭盔 (黑色,包咗 MultiCam 頭盔套,連 TrinityTec 頭燈一支)
- BOLLE 戰術護目鏡 (大,黑色框,透明鏡片)
- 礦泉水 (550ml) x2

… 好似明咗少少嘢。

「你老味吖,又話冇兵?呢啲仲唔係兵仔進貢?」我逼問 Naomi。「講,係咪陸爺?」

照計 Naomi 就唔多會為咗做校園記者無啦啦走去廣華街買幾千蚊嘢,常理推斷就係有人借/送 gear 俾佢;我哋兩個都識,而又會對呢啲嘢有興趣嘅,數落最近磅嘅應該都係陸爺。

等等先,你咁緊張做乜撚嘢?謎之聲音開咗包花生。

「佢介紹囉,都係啲 wargame 友嚟。」好彩 Naomi 喺櫃入面摷緊嘢,冇留意到我嘅(少)失態。

FYI,Santiago Chu - aka 陸爺 - 係我哋當年 (其實即係上年) OCamp 嘅組爸,而家做咗二五仔,喺 LingU 讀緊 first year PGDE (Part-Time)。

咁做得組爸嘅,你都預咗有機會係獸父。佢就唔係,調返轉走去溝組媽,跟住又真係俾佢溝到 Erin noona 嗰下先犀利,睇到我哋班組姊妹個個咬葉樹熊咁呆撚晒。

可惜吖,姜雅琳畢業後就返咗武漢,兩個人於是和平分手。

咁點解叫陸爺?

因為佢溝組媽而唔係組女,所以係獸夫而唔係獸父,aka 陸 獸夫。

「蠱惑呀你~ 幾耐呀?」我以攻代守,搭住佢膊頭問。

「黐線,咩幾耐姐,食過兩次飯之嘛。」Naomi 冇理我,喺個櫃度拎咗兩件前後印住上 “PRESS” 下 “HKU CAMPUSTV” 嘅黃色反光背心、兩個 3M 7500 防毒面具連 60926 濾罐,再一次過放喺檯面。「你陣間先八卦啦,袋埋士啤機同電芯就好行喇,仲要霸位呀我哋。」

「係喎,都唔記得問,我哋去邊度 standby 呀?」

「我諗住入安園走一轉,攞幾個 shot 先,跟住再睇下做唔做到訪問。」

「哦,okay,咁行啦。搭河馬?」

「嗯。」

於是,本來諗住出去行行企企又一 day 嘅我,卒之喺出面搞撚咗起碼三十幾個鐘先返到 hall。
Tonya 裝備示意圖

- UnderArmour T-shirt (黑色) (https://www.underarmour.ca/en-ca/p/shirts_and_tops/womens_ua_tech_v-neck/1255839.html?dwvar_1255839_color=002)
- Argonautes 戰術褲 (卡其色) (https://www.511tactical.com/womens-abr-pro-pant.html)
- Salomon 行山靴 (灰色) (https://www.salomon.com/en-ca/shop/product/x-ultra-pioneer-mid-climasalomon-waterproof-lg9064.html?CMPID=ps%7cpm%7cgoogle%7cSLM_BOO-PerformanceMax-ONG-ECM-CA_MAX_LW%7c%7c%7c&utm_source=google&utm_medium=paidsearch&utm_content=aa-cc&utm_keyword=&utm_campaign=SLM_BOO-PerformanceMax-ONG-ECM-CA_MAX_LW&gad_source=1&gclid=CjwKCAiApuCrBhAuEiwA8VJ6Jrzu3OWZfSSAnFntYSu4swW5esheZsL6NLmmehWV_QzQnOhvd8FrcxoC9E0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds#color=68647&size=26260)
- Gatorz 太陽眼鏡 (https://www.gatorz.com/products/delta?variant=41996399378609)
- JanPro JF-17 滑雪頭盔 (白色) (https://www.teamwendy.com/products/helmets-accessories/helmets/m-216-ski-helmet)
- Oakley 戰術護目鏡 (細,黑色框,透明鏡片) (https://supplyapp.com/glasses-gry-lens-blk-frame-halo-p28vv21.html?srsltid=AfmBOor987ObDyKSbW8cFFpaaJcBRs5Xp3T4XRutgsf_b4Lq8edTYTJPYdY)

Naomi 裝備示意圖

- Lululemon T-shirt (粉藍色) (https://shop.lululemon.com/en-ca/p/tops-short-sleeve/Swiftly-Tech-SS-2/_/prod9750170?color=30906)
- Uniqlo 牛仔褲 (深藍色) (https://www.uniqlo.com.hk/en_GB/product-detail.html?productCode=u0000000027805)
- Nike 波鞋 (黑面白底) (https://www.nike.com/ca/t/revolution-7-road-running-shoes-QNsPQ6/FB2208-003)
- Oxen Bucket 戰術頭盔 (黑色,包咗 MultiCam 頭盔套,連 TrinityTec 頭燈一支) (https://shop.gentexcorp.com/ops-core-fast-sf-high-cut-helmet-system/) (https://shop.gentexcorp.com/ops-core-fast-sf-helmet-cover/) (https://princetontec.com/product/switch/)
- BOLLE 戰術護目鏡 (大,黑色框,透明鏡片) (https://www.bolle-safety.com/gb/tactical/tactical/ballistic-goggles/x810-X810_TACTICALBSSI.html)
越睇越覺得麻甩Tonya簡直係理想型伴侶:爽直 開朗 隨和 自律 又識戰術嘢同到佢一齊真係此生無憾
都既然係 FF 故就梗係要去盡啲啦。

呀仲有,好快就會知點解佢識咁多戰術嘢。
第六章:替工 (3)

(Tonya 視角)

港島區,灣仔分區
安澤公園,加利波里門 (西閘)

我哋兩個由石塘咀站一路搭港島綫落銅鑼灣,三個字左右就到。

一如我所料,灣仔警區嘅伙記當咗年宵咁搞,於是閂咗安澤公園站 G、H、J 三個出口,焗住要喺銅鑼灣站 E 出口上地面,再行記利佐治街由入去。

同平時一樣,禮拜六嘅銅鑼灣人頭湧湧,一家大細出嚟行街睇戲食飯乜乜乜。

同平時唔同,今日街頭上明顯地多咗軍裝 / 便衣警察,仲有幾檔 John 仔 / 紅會義務急救人員,同埋一早霸好位 set 晒櫈仔長梯嘅傳媒。

之但係,由河馬站一路行過去安園,氣氛完全唔緊張,事關民間監察世貿聯盟一早沿住記利佐治街同埋白德新街擺定晒檔攤,宣傳下自由貿易對全球貧苦大眾有幾大傷害之餘亦俾啲本地 / 國際 NGO 藉機籌吓錢;除此之外,由於嚟示威嘅群眾來自世界各地,安園硬地足球場入面亦起咗個台俾佢哋搞下綜藝表演。

而家台上面表演緊嘅據說係由咖啡農協會編排嘅埃塞俄比亞民族舞。

我趁 Naomi 做緊訪問嘅時候靜雞雞四圍望,觀察吓今日有咩人嚟遊行。

Hmmmmm,歐羅巴農民大同盟、南太平洋漁民陣線、全球勞工聯合會呢堆常客自然傾巢出動;仲有一堆我唔識、但睇 banner 似係左翼無政府主義組織嘅人都有到場。呢堆就咁睇都正路嘅,一係就擺明車馬唔多妥自由貿易,一係就追求理想新世界烏托邦。

車臣國民革命黨 (National Revolutionary Party of Chechnya) 就有少少搞笑喇。

嗱,講明先,我好同情車臣人嘅,間中會課金添,但香港真係幫唔到你哋架喎。不過咁,人哋都已經慘撚到要流亡,分分鐘一世都返唔到家鄉,間中做吓攝石人攞吓鏡頭都情有可原嘅。

至於明光社…

屌你班陷家剷吖,人哋 HGSMA (Hongkong Gender and Sexual Minority Alliance,香港性小眾聯盟) 都專登避開今日架啦,你仲棟支旗出嚟托柒姐!?

必須承認,當時冇諗過收咗俄佬錢過嚟 man-mark 車臣佬嘅可能性。

唉,後生女唔識世界嘛。

Anyway,喺銅鑼灣-安園-天后一帶磨咗幾個鐘之後,終於等到遊行隊伍喺三點準時出發。

Naomi 同我就上返行人路,亦步亦趨地跟住大隊行。

「DOWN,DOWN,WTO!DOWN,DOWN,WTO!」
「KONG YEE SAI MAU!KONG YEE SAI MAU!(抗議世貿)」

遊行隊伍嗌住口號,慢慢由西閘出記利佐治街,經東角道入駱克道,過鵝頸橋之後喺馬師道天橋出去位於灣仔碼頭外面嘅示威區。

至少,本身同警方 comp 好嘅路線就係咁。

但正如老毛奇將軍所講,no plan survives contact with the enemy。
應承大家,下一節有打交架喇。
想睇平行時空香港警察表演會唔會好似05年咁克制呢?
陣間你就知
岩岩追到live, 好正!!支持樓主!!
Trigger Warning:以下內容,涉及關於平行時空的皇家香港警務處執行人群管制及防暴任務之描述,敬請連登仔留意。

第六章:替工 (4)

2009 年 10 月 24 日,下晝

(Tonya 視角)

港島區,灣仔分區
駱克道與馬師道交界

今日嘅分工係由 Naomi 負責現場揸機拍攝同埋 running commentary,我就負責做人肉驢仔孭 gear 加補給,同埋睇住現場環境,等佢唔好掛住攞黃金畫面 (如有) 而仆親。

見到隊頭已經上咗馬師道天橋,過咗差唔多一半;又咁啱我哋都有少少攰,於是就企咗埋一邊,正諗住喺我背囊度拎舊雪芳蛋糕加少少寶礦力補充下體力嘅時候...

嗶-嗶,嗶-嗶-嗶!
嗶-嗶,嗶-嗶-嗶!
嗶-嗶,嗶-嗶-嗶!

三長兩短嘅雞聲接連響起。

我抬頭望望,原來係隊中間突然有一堆黑衣人唔跟大隊轉右,改為左轉入馬師道,向住軒尼詩道方向衝。

當時馬師道上面擺咗一行鐵馬,後面再企咗廿幾三十個冇防暴裝備嘅軍裝警。

面對住和平嘅遊行人士,呢個陣勢足夠維持秩序有凸。

面對住唔和平嘅遊行人士,呢個陣勢嘅作用等於零。

「頂住呀,伙記!噴椒,噴椒!」(應該係) 帶隊嘅白恤衫一邊同手下一齊出盡力 hold 死鐵馬,一邊下令施放胡椒噴劑。

--------

Naomi 同我都算反應快架喇,一見到有大鑊嘢就攝晒啲嘢入背囊再搵位閃,點知都係要中椒。都唔知班軍裝係咪學堂第一日出嚟,放胡椒噴劑放撚到 OCamp 淫賤水 game 咁周圍亂 feh,想唔誤中途人/記者都難啦。

「仆街!」我哋不約而同屌咗出聲。

好彩,我哋冇被顏射,亦都冇濕身,只係手臂濺到少少胡椒。係揦到 hihi 架喇,但起碼當刻仲 function 到。

於是盡責嘅 Naomi 留喺外面影嘢,我就衝去街口嗰間未落得切閘嘅 FamilyMart,拎咗幾包 Tempo 再擸咗兩支大水。都唔理幾錢喇,隊晒俾收銀哥哥過機,求其嘟埋河馬咭就衝返出去,幫 Naomi 抹走啲胡椒然後再用水沖。

我知道呢個處理手法唔係最好,咁趕時間吖嘛,你想我點姐?

--------

就喺我地處理緊胡椒噴劑嘅期間,街上嘅形勢發生劇變。

黑衣人明顯係有備而來:大部份人都有嘢包住雙眼 (至少係保鮮紙,勁啲嘅就透明 3M 眼罩) 同埋口鼻 (毛巾、頭巾或者工業用口罩);衫褲主要係長袖,再加件膠雨褸冚住。

呢挺裝備,一定程度上抵消咗胡椒噴劑對佢哋最直接嘅影響。

最關鍵嘅係,佢哋長年參加世界唔同地方嘅反資本主義霸權示威,論經驗當然遠遠超越好日都打唔到一次暴動嘅皇家香港警隊。

所以,放咗嗰輪椒並冇為警察爭取到好多時間去 call back-up 或者鞏固防線。

好快就見到黑衣人嘅反制措施。

幾個人一馬當先喺大隊當中衝出嚟,拎住唔知邊度搵返嚟嘅乾粉滅火筒,對住警察防線係咁噴。因為事出突然,警察們大多數未上得切 gear,呢一下攻勢起碼整冧咗七定八件軍裝。

跟住,十幾個大隻佬一擁而上,先合力將鐵馬向後拉一段再向前推,如是者搞咗幾次就夾生扯散咗個陣,再跟住… 嘩,呢下嘢狼撚到呢,真係嘆為觀止。

每個鐵馬中間咪有一碌碌直鐵撐住上下兩條橫鐵嘅?班友一鳩𨅝落去,𨅝斷 (!) 一邊之後就連隨 chok 多幾嘢,拗斷埋碌鐵拎起手就直接扑落班軍裝度。至於被𨅝爛咗嘅鐵馬s,當然冇被遺棄啦;前排一路攻嘅同時,後排就會衝兩三個 (相對) 冇咁大隻嘅黑衣人出嚟抬起啲鐵馬s,一係直接掟出去,又或者當攻城鎚咁周圍搵警察撞。

頭先嗰廿幾三十個軍裝逐漸被逼退到軒尼詩道嘅紅綠燈位,一路褪一路俾黑衣人瞄住嚟丟各式雜物。

本身已經薄過岡本 0.01 嘅防線就咁俾人隊穿咗。

啲精 - 呀唔係,啲黑衣人 - 好似洪水咁,一路沿住毫無防備嘅陰道 - 呀唔係,軒尼詩道 - 向西跑。

「LET’S GO,LET’S GO!VAMOSVAMOS!」有人拎住大聲公叫。

BOOOOOT~~~ BOOOOOT~~~」四圍有大量空氣喇叭呼應。「BOOOOOT~~~ BOOOOOT~~~

「喂,你隻手點呀!?」因為實在好撚嘈,Naomi 需要好大聲咁問我。

「Okay,冇問題!」我同樣地大聲答佢。

「嚟啦,跟住佢哋呀!」佢拉拉我,示意係時候跟住黑衣人狗衝。
歡迎新讀者~

你揀啱咗時間入嚟呀,嚟緊幾節都會有甜/打交。
架空歷史好難寫,又要有事實根據,又要有合理logic. 我細個都好鐘意睇完歷史書就諗架空野。 繼續支持歷史作者
有支持就有動力,多謝織田巴

趁第二季就嚟完,唔知你同埋其他巴/絲覺得有咩位好睇,又或者需要改進呢?
防守真係好鬆懈wor差過現實05年,當年起碼全部PTU上曬「韓國仔」防暴裝,齊曬全套IS(內部保安)架生。

而家呢班皇家警察當正高風險活動係POE(Public Order Event)咁做,以為個遊行係三八婦女節呀?抵畀人打到仆街 無情報無準備政治部食左屎?遊行之前就應該敲下d組織者酒店房門講數啦,都係交戲姐,唔通真係入會場劫持d部長咩
防守真係好鬆懈wor差過現實05年,當年起碼全部PTU上曬「韓國仔」防暴裝,齊曬全套IS(內部保安)架生。

而家呢班皇家警察當正高風險活動係POE(Public Order Event)咁做,以為個遊行係三八婦女節呀?抵畀人打到仆街 無情報無準備政治部食左屎?遊行之前就應該敲下d組織者酒店房門講數啦,都係交戲姐,唔通真係入會場劫持d部長咩
鏡頭一轉...

第六章:替工 (4)

2009 年 10 月 24 日,下午

(曉俊視角)

港島區,灣仔分區
軒尼詩道與莊士敦道交界

「我餓了。要不要吃點什麼?」勾著曉俊手臂的美女說道。

「不是剛剛才吃過飯嗎?」曉俊扭過頭看著美女。

「人家食量大嘛,小俊哥哥。」美女眨著大眼睛撒嬌。

「還好沒人會娶你,要不然光是買菜都得破產。」曉俊譏笑她。

「Saang fa lau laa (生花柳啦),章曉俊!你妹才嫁不出呢!」美女大怒,一巴掌拍在曉俊手臂上。

「好啦好啦,來提親的富二代從香港仔排隊到山鄰口岸。啊,不對,那不是來提親的...」

「%*@#%^&*%!$^&#^&!^$^%&@#*^$#&*&#」聽懂了潛台詞的美女瘋狂攻擊曉俊的手臂。

與他約會的赫然是後來的一村婊騎大將軍傅欣琪。

嗯,這不是約會。

這是任務。

今天是世貿組織部長級峰會的最後一天,共和國商務部長預定今天到場發言。可惜他前幾天臨出發前得了急病,未能成行,於是由國務院華僑事務委員會香港辦公室 (港僑辦) 主任兼外交部副部長陳裕華代替。

上面沒交代為什麼,只是下了死命令,必須確保陳主任的安全,所以共和國在香港能動用的力量 - 包括他們這些假扮的留學生們 - 都被緊急動員起來。

於是,他和欣琪被分派到灣仔軒尼詩道-莊士敦道-史釗域道的路口,充當游動暗哨。

「你說啊,為什麼要我們來幫忙?」曉俊沒話找話。

矮矮胖胖的陳主任在歡迎晚宴上出現過,感覺就是個普通的駐外高官,沒啥大不了。

「說好的 “反正上面交代了任務,我們照做便是” 呢?出了國門就變成好奇寶寶了是不是?」欣琪損了他一下,然後才開始認真分析。「港僑辦主任,兼任外交部副部長,副部級職務。警衛級別不算高,正常都是八局的首長保衛處負責。可能是上面收到確切情報,有人要對主任不利?」

公安部保衛局 (八局) 主要負責除黨和國家領導人之外 (那一塊由直屬黨中央的中央警衛局負責) 的高級官員的保衛任務,同時也負責外賓到訪共和國期間的保衛任務。

「嗯嗯,那也得陳主任有背景,才能調動我們這些編外人員。」

「那至少要是政治局委員吧,妥妥的皇親國戚...」

兩人有一句沒一句地閒聊,同時盡量不引人注目地左右掃視,嘗試找出潛在的威脅。

快悶死了。

曉俊不自覺地浮想聯翩...
呢個問題,第七章會有提及。若然情節上答唔晒嘅話,我會另外附上地圖同埋參考新聞片段解釋。
期待
我覺得d 角色出得太急太快,可以集中少少係某一兩個人身上,令到讀者有多d 感受。有時會跟唔到尼位又咩水
正如 Tonya 所講,no plan survives contact with the enemy。個故原先嘅計劃係集中以 Tonya 視角展開劇情,然後近乎獨腳戲一路去到尾;但偏偏越寫就越有,啲角色慢慢自動跳出嚟 (例如欣琪,本身計劃係完全冇呢個角色;而曉俊都只係過場人物)。

同埋如果你覺得而家角色多嘅話,咁就大撚鑊鳥,因為第三季將會有更多人物出場... 睇嚟要學卡西咁整個人物關係圖先得。
又係借回憶加甜

[重甜] 第六章:替工 (5)

2009 年 10 月 22 日,晚上

港島區,維多利亞城分區
香港大學,賴詩婷堂 404 室

「咯,咯-咯。咯,咯-咯。」帶著節奏的敲門聲響起。

終於來了。

曉俊打開門,讓欣琪閃身而進。

他二話不說,一手關門再上鎖,一手摟住她的後頸,把她扯過來就是一頓熱吻。

經過過去一個多月的練習,他的吻功可謂進步神速。

至少,語涵姐九月初去阿根廷當交換生之前的最後一夜是這樣說的。

唔,三晚前的欣琪也這樣說過。

「嗯... 唔... 啜...」現在的欣琪熱情地回吻他,同時把他的運動短褲脫下,雙手撥弄著已經硬挺的雞巴和蛋蛋。

曉俊也沒閒著,雙手摸到她的後背,把小背心掀起 - 小騷貨沒穿胸罩 - 再把短裙和小內褲一併褪掉。

欣琪拿出安全套,熟練地用嘴巴幫曉俊戴上,再擼了幾下確保套套穩固,也確保小曉俊足夠堅挺之後,就趴到門上,翹起屁股。

會意的曉俊把雞巴瞄準濕轆轆的小穴,滑進去就是一頓猛攻。

「嗯嗚... 嗯嗚... 嗯嗚...」今天的欣琪有點害羞,摀住嘴巴不讓自己喊出聲。

不過,隨著曉俊每一下直搗黃龍的抽插,小淫娃本來所剩無幾的矜持也慢慢的被消磨得一乾二淨。

「吖... 吖... 吖... 吖...」

「快點... 啊... 小俊哥哥... 好大... 啊...」

曉俊感覺到有點射意,於是把雞巴抽出,再拍拍欣琪的屁股。

「到床上去吧,你躺著。」

欣琪依言躺到到床上,把雙腿舉高再張開。

曉俊也爬到床上,找好位置,腰身一沉,讓雞巴再次挺進到濕潤的深處。

「啊... 啊... 吖... 吖...」

跟欣琪活塞運動,必須是這個姿勢,這樣才能居高臨下地欣賞她比色情電影女主角更加淫蕩的表情。

「啊... 啊... 啊... 啊... 吖... 吖... 吖... 吖...」

隨著曉俊的抽送,她的乳房不斷呈波浪式搖擺,叫床聲也越來越大。

「要射了要射了...」

「射... 嗯... 嗯... 嗯...」

在快要爆發的一剎,曉俊以熱吻堵住欣琪的嘴巴,下身往前一送,把男人的精華灌注到避孕套中。

兩人繼續熱吻。

過了一會,曉俊拿了預先放在床邊的紙巾,仔細地幫欣琪擦掉頭上的汗珠。

「你又來了。」欣琪不滿道。

「怎麼了?」曉俊大惑不解。

「九月初到現在了,說了多少遍啊,叫你把我當肉便器,你還他媽那麼溫柔幹嘛?」她搶過紙巾自己擦。

「蛤?溫柔都不行哦...」他徹底無語。

「Ugh,果然是害羞小處男。你回想一下,我的人設是什麽?」她咄咄逼人。

「呃...」他有些難為情。

「說啊。」她倒是不介意。

「... 人盡可夫的淫娃。」他囁嚅道。

「對呀,我的人設確實就是個萬人騎。但是真實的我 - 本來的那個,不是傅欣琪 - 是個二十多的天津姑娘,還是會對愛情有那麼一點點的嚮往。遇到對我溫柔的男人,還是會動心的。」她邊穿衣服邊解釋道。

曉俊有點不敢置信。

怎麼來到這裡就那麼多女人青睞?沒聽說過英帝成功研發心靈控制器啊?

「那之前你和建國 - 」曉俊問道。

「他明擺著是個老江湖,雞巴也夠用,我跟他做就是生理需要,啥感情都沒有。你不一樣。」

「怎麼不一樣?」

「老娘好歹也出來混過世道,看得出你是個真好人。」她穿好衣服,親了他一下。「還是那句話,跟你做得很舒服。想要的話,也可以再找我;但真的,真的別讓我對你動心。」

這話信息量有點大,曉俊得好好琢磨琢磨。

「... 哦,好吧。」

「那我先走啦,拜拜。」
如果以Tonya 為中心出多少少會易d 理解由主角為中心既關係。如果係出一兩章既過客,有時名我覺得都唔洗提咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞