淘寶訂制傢俬

309 回覆
22 Like 354 Dislike
我香港訂造全房地台床同衣櫃,連埋門同門框,E0級極低甲醛板材$13000
樓主個櫃幾時到貨
想參考下
20-25日
香港所謂既E0級得啖笑,9成都係比生態板。
真正既E0板亦都唔適合用係香港呢類潮濕地區
不如實惠同IKEA , 眼緣款拿拿聲比錢送貨裝啦
老實講, 搵TB又好
搵代工又好
搵裝修佬又好

呢3個OPTION都係自己要執圖加改, 最後黎到貨都未必岩曬心水,
係實體店睇岩款一定係果個樣呀麻
實惠買返紅蘋果果d 應該會正常d?
紅蘋果去格吓價
好多傢俬鋪都有代訂抽水
但價錢比實惠平
因為送貨安裝都係紅蘋果既人黎
根本無分別
睇緊d 油壓床
紅蘋果個網㩒㩒下直飛實惠個網
依家淘寶細櫃都唔洗裝,成隻出
唔係喎,啱啱送左好多個箱黎,睇落似好多塊板

利申: 未開箱等師傅黎裝
你揀個間要砌啫⋯⋯⋯⋯
不過運費平d
砌係咪無咁穩陣?
老母話以前搵香港傢俬舖訂造既櫃係成隻送黎,話咁會穩陣啲
如果好似 宜傢 咁一件件板砌埋 就一定冇咁硬淨
廠直出多數都會落番 2吋釘 吋2剃拉一拉緊d板
源頭都係果堆木廠出品
但木廠都有分 木板既質素

淘寶既櫃 免左鋪租 燈油火蠟
仲平過係深圳 家合居既設計公司

同款櫃香港 2100~2800一呎(連安裝)
家合居 750~1500一呎(連安裝)
淘寶 4500(不包安裝)
無法,唔落重甲醛就會有床蝨,甲醛床蝨二揀一
我香港有塊 e0 庶渣板
用左 8 年都冇問題
有濕既一日,都會乾
冇甩
感覺冇分別,自己裝都用左幾年。
成隻睇落美觀d
我直接木廠買,乜鳩都冇,安裝圖都冇
安裝難度高過一般淘寶店
條路自己揀xx唔好
最後shortlist 左2間
1. 冠品, 之前都有巴打comment話用過,但相比之下好似偏貴
好處係, 我乜都未俾, 佢就出晒平面圖同報價俾我, 聲稱有85折
計左出黎around $700-$900 一呎
不過運輸+安裝收我$11,745
唔好處係, 佢話CNY前訂單已滿, 最快D CNY初8 再計1個月先到貨+安裝

2. 有間係Facebook 賣廣告, 叫夢想家
搵唔到有任何comment, 平d, 同埋可以2月內到貨(聲稱), 交少個月租
但冇人用過, 有d 驚驚地, 有冇巴打識呢間野
可唔可以分享邊間
已經到左 聽日有師傅黎砌
裝好左,但唔方便post實物出黎,有興趣可以留tg share相
淘寶都可以平靚正
唔建議,我裝櫃熟手都覺得難裝,裝完都唔整齊。
裝唔係問題,想問下佢d飾面質素係點?你做膠板定生態板?幾錢尺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞