淘寶訂制傢俬

309 回覆
22 Like 354 Dislike
買多d糯米
幾時到貨?
到時可否share 下個成品

最近都要做櫃
但係有幾個憂慮

1. 度尺問題 - 自己唔係做開呢行, 好怕度完爭咁d, d 野唔fit, 用訂制, 唔fit 好似好on9
2. 淘寶太多間, 其實都唔知搵邊間, 而我相信質素一定好參差
3. 安裝 - 係咪要自己搵好師傅定係佢會幫你安排埋?

我同意巴打講既, 其實搵香港d 裝修佬,造櫃公司, 根本都係上面做, 再運落黎俾你, 木蝨、甲醛果d 應該分別不大, 最關鍵其實係上面3樣
搵果間野有冇質素, 有冇度尺/安裝服務
最近我都了解左 都搵左間人地介紹
佢有師傅上門度尺,包運輸 ,另外安裝你可以自己裝 可以叫佢搵埋師傅比你 再另外報價 ,安裝費都算貴,因為佢係搵香港師傅,人工貴
可能要1月先收貨,到時再些牙

1. 我而家幫襯個間話我造唔夠一萬,要加幾百人仔佢地先上門度尺。我問過好多間專做香港人生意既淘寶鋪都可以提供上門度度尺服務

2. 你可以上fb裝修、傢俬谷睇吓,就算淘寶全部好評,係fb都有人屌

3. 我個間當初報價就咁好roughly比個數我,佢話係包運輸同安裝 (後尾睇番張單breakdown, 總數其實係櫃+運輸安裝費) 好多間專做香港人生意既淘寶鋪都一條龍服務全包
我都有問過唔係專做香港人生意既淘寶鋪,安裝一定要自己搵師傅,運落香港可以再加幾百人仔就得,平過自己搵集運
你最後搵咗邊間?
中國嘢都好信
艾依居
佢有報3700人仔一個櫃連運費上樓,計埋再另外搵師傅砌應該都平過我而家幫襯個間幾百蚊港幣
唔夠一萬?
咁去ikea買現貨咪算
香港造就過萬啦
訂造得就係屋企細想用盡空間
再講,ikea用幾年d板彎哂
淘都要一皮我搵返本地公司做算啦
淘得都係想一千幾百搞得掂,唔計運費同安裝啦
一萬蚊?你淨係造一個櫃?
係啊,有咩問題?
IKEA果d蔗渣板,一掌打落去都爛
一個櫃咪撚搞咁多啦
關你撚事咩
點解整一個櫃就唔可以搞?
咁記得淘埋張測試紙
其實唔係淘唔淘寶嘅問題,而家淘寶都有偷圖狗,甚至有啲出名嘅都閪,呢一個係商譽同信譽嘅問題,上Facebook睇吓啲苦主群,再自己篩選下
試過買個櫃諗住砌
點知送到過黎就好多角位都碎左崩左
好彩都係三百零蚊 當跌左
之後都唔敢買
冇話邊間。樣樣野都唔同鋪買
我直情skip左佢
你咁好 比回應佢
制你老母
唔洗除蟲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞