有冇人做緊中銀it department?

270 回覆
5 Like 75 Dislike
唔駛彩佢
有咩去奴工處就得

之前做另一間又係咁樣
後尾奴工處開個file 就收埋尾個月糧
中銀 contract 依家用 liquidated damage 依個 team

跟據 ‘Ng Yan Kit Alfred & Or v Ever Honest Industries Limited’(2022)

「the difference between a liquidated damages clause and a penalty clause and confirms that, when properly drafted, a liquidated damages clause in an employment contract can be enforced.」

早走中銀係可以按照合約要求你賠錢
呢間野唯一好處係20蚊三餸飯
食canteen可以致富
唔止一間
有excel同另外1-2間,唔記得咩名
IT solutions
Manpower
Excel technology
Computer recruitment Consultant Limited
morgan mckinley
Global Executive Search

見到依堆,個 post 又寫明 Chinese Bank/ Major Bank
好走頭
仲有間 ASL
同Adecco
我做果陣一個星期至少O 2日
一個月要o至少一日星期六
我果時成日星期日要返黎 deployment
但補假又無 ot pay 又無
我十年前做secon都要返去deployment,但係條友話的士錢claim得50,最後我老細用佢名幫我claim再比返錢我
我果陣有OT Pay
不過硬食你8個字,六半過後先計錢
星期六OT要上個月尾預早報
到時唔得閒就要攞AL

請假要年頭就請
就算你有急事都唔俾放假
原因係驚你壞左規矩

成間公司都痴撚線
玩拖啦
你食我8個字,我做慢兩個鍾囉
早走早著啦
個dept head會PUA你
第一日返工捉你入房 “傾偈”
係咁話你廢,係得我肯俾機會你 之類
心諗你都on9
我最後一日又係俾個廢柴 department head 捉我傾偈
話我表現同我經驗唔成正比
我心諗
離職要賠錢即係經果 d 濕鳩艇仔啦,啋佢都戇鳩
呢間係濕鳩之中嘅濕鳩
好多on9 程序
跟本浪費時間
磨蝕心智
每日返工都係做埋無聊野
出去見工問你做過咩
就係按程序辦事
長工有得免費一餐,拍卡就ok
依兩間好唔好做?
仲漏左seamatch asia
我都有試過比dept head PUA
所以先話無野學
唔好被佢呃入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞