有冇人做緊中銀it department?

270 回覆
5 Like 75 Dislike
經中介公司去in,面試之後就話請我.

然後聽之前幾個post啲師兄講都好似伏伏地,離職一個月要賠錢之類嗰啲問題.想問下係咪而家都係咁?

如果真係入去做發現唔啱自己做嘅話,有咩方法可以唔使賠錢離職走?

唔該各位師兄.
經agency 就一定賠錢啦
做中銀就睇路啦 唔同team 啲野可以好西
包括工作 上司 同事
唔該曬師兄.
想問下師兄係咪之前做過介唔介意透露多少少
跟IT solutions?
禮拜六可能要OT 你會唔會做?

我睇返其他post好似中銀it淨係用it solutions
如果做落去ok+OT pay嘅話,可以試下嘅
我面試嗰陣時都有問過佢就話多數好少ot....
銀行係咪通常做完project就會炒晒d人
香港中銀唔知,但澳門中銀同香港好多中資銀行都唔識收工咁
伏 有開工無收工 射晒啲野比你
應該都係因為我見佢好似同我講話淨係簽半年左右
咁大鑊!?唔該你先
不過其實如果個氣氛好嘅話仲有啲人冇咁西嘅話
我覺得有時ot好似冇乜所謂.
唔係呀嘛 科學園嗰邊都係咁?
agent合作咗幾年唔係it solutions, 係seamatch, 一開始話個上司好好架。開頭做真係唔錯㗎,後尾越嚟越西,鍾意人擦佢鞋,有鍾意考人,同埋做啲小動作逼你走。啲同事呢就玩小圈子勾心鬥角,唔順超就平時做嘢單單打打你,鐘意你就同你好熟同你好fd,人工已經畀出面低,有冇福利,成間公司系統又西又慢,啲人鍾意搞政治多過乜咁。
最後佢只係完約前續我一兩個月,畀時間我搵工。
利:上司TB 黎,實知邊個
中銀好少唔續,因為佢咁既offer 好難留啲有質素既人,只係proceurement budget出唔到成年合約個價去請人,所以要用西agency 壓低個價請你囉
原來係咁,明白曬師兄.
thx a lot.
冰冰
覆錯sor
香港中銀睇你跟著咩project
跟錯咪喊3聲

一直都係
睇你secondment定係跟PJ
Secondment 冇咁易少
跟Pj就88
如果第一次做中資 你會見好多新奇野
離職一個月通知期內走不嬲都要賠架啦
師兄咩bg, 話識唔識SQL
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞