網絡小說集中討論區<27>

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
突然諗起下面段嘢

幾千年後,一群考古學家挖掘出起點中文網的服務器並恢覆出信息,由於文明形態的差異,他們會驚異地發現,早在千年前那個科技極度落後的時代,古地球文明已經擁有了「肉身可以橫渡宇宙,一拳能夠打爆星球」的強者,而且為數不少,因為在服務器裏有上萬本內容近似但名字不同的人物傳記,這又能證明這種方法已經廣泛應用。考古學家們為古地球人的偉力震驚,又為這種強悍的「修煉」方法失傳而惋惜。
好彩佢地挖唔到40k資料
好彩唔係挖到連登server
有冇睇深海餘燼巴打,而家完咗一個大章節未?
就完本
竟然咁睇返先
人均收入水平停留50k港幣數十年不變
妖女哪裡逃
一開始好地地法醫穿越查案,點知睇睇下成個畫風唔同哂咁
Ching係咪有D咩打擊...
睇完呢本咁既野都好撚癲 仲要重睇3次
套野睇漫畫已經好能悶 又長又水 仲要睇小說
我明,因為本書太長了
睇左一排頂唔順棄左,然後突然想追返
但又唔記得劇情,被逼重睇
我上次睇全職法師就係咁
全法我都覺得好過武煉
試下 狩魔獵人的異世之旅?

描寫Witcher本世界劇情算上乘
鍾意睇異世界都可以睇。
又書荒
間客
睇過未
第四次靈石金融危機,類別上係修真,表面上係經營,實際上係諷刺政府,未比人封真係奇蹟黎

趨吉避凶,從天師府開始,開局差少少死,開頭就有外掛,但個主角算比較低調,加埋係道士無得溝女,所以唔會好重爽文伏味,書荒可以試下
睇哂d貓膩d書 重睇過2次
書齡10幾年
好 試試第一本
第4次果本都ok
咁我推本劍骨,都唔錯,修仙武俠劇情流,情感寫得幾好
另外想問下有無睇過劍來
係咪好好睇
冇,都冇諗住睇,聽親人講都話伏
佢條友啲書我剩係會推太監咗個本西幻

仙俠個堆我冇睇
我縱橫追晒 可以好實際咁講你聽
去到中期守劍氣長城之前都係好睇既
去到世界大戰條友就寫唔掂 底層設定太多bug 劇情越寫越死 越黎越無聊

套野叫劍來 但係寫劍修既戰鬥勁無聊 係寫練體武夫好睇d
家陣已經係爛尾狀態 條能樣等緊出晒動畫同電視劇先會埋尾
本座憑一目二十幾行嘅實力 開始睇巴打推介本無敵天帝
啱啱四百幾章 分享下啲精彩內容

包括啲武技有隱藏屬性,咩增加幾多個%傷呀,免死cd 10日呀,好似打機咁好有親切感

啲女唔駛講一定紅顏禍水,主角教個靚妹武功,又保護佢咁耐,轉過頭為一個第一次見面嘅師兄就同主鬧翻咗,然後花幾章內容寫下條靚妹心理

入去學府啲師兄弟好鬼親切 強姦學妹 殺天僑,好似香港popo咁

主角就一定掃把星,幾個勢力平衡咁耐冇事,主角一入果個勢力就一定家破人亡杏加橙俾其他勢力聯手針對

主角一個廢品資質識咁多武技冇人覺得出奇,間學院啲黑社會又唔會捉佢嚟搜魂喎

太多精彩內容講唔哂 建議親身睇下

巴打講到好吸引, 好耐冇睇過爽文, 聽完你講即睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞