網絡小說集中討論區<27>

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
又黎
諗住睇上之個本野,一眼都係淚
ching 你可唔可以講下本書有咩特別
睇左5章毒到cls
後面越黎越好睇🙏🙏🙏
又黎
諗起上次睇個本野,一地都係眼淚
就咁睇都好中毒
仲要三千幾章 應該都好多伏筆冇填
純經驗估計
真係 開頭係難頂少少 之後漸入佳境好似breaking bad咁
特別就係佢人物塑造幾好 主角有情有義
尤其佢地三兄弟互相扶持由人界比人恰一路慢慢 成長 到仙界 天倉界混沌大世界
中間滅世個到都幾震撼 幾真實 唔係個d打完大boss全世界感恩戴德就飛升 既套路
你睇到大量嘅犧牲係不可逆轉 同埋主角背負一切嘅無奈 差唔多再講就劇透
大部分都填左 又出埋番外
本書最毒既位係啲所謂既”反轉劇情”
佢好多位冇寫到一啲暗示或者伏線
但就成日將結果轉黎轉去再合理化
神宵世界最明顯
笑死
一場錯亂的飛升,葉凡重生百年之前。全能的妖孽,層出不窮的武技,無所不知的博學,預知未來的能力。吾即重生,當作執掌天地之人,但有不從者,殺!但有不服者,斬!一言定亂世,一劍斬九霄,馭神獸,鑄神兵,破虛空,成帝主,翻手為云覆手為雨,且看葉凡逆天而起,君臨萬界

老夫貴為神農宗太上長老 單單幾行簡介已經令我道心破碎
萬事起頭難
前期伏
捱到百零二百章就好睇ga la~
唔錯架 我睇到400幾章就feel到開始黎料
播毒升級系統
宜家要睇user ID先敢開新書
咁不如大家share幾本毒發又睇晒嘅書
入坑前期睇哂
到書齡有返咁上下再睇返覺得好毒呢啲計唔計
當然可以

不如就我先,普普通通一本

張三豐異界遊

歷史人物穿越小說,不過其實都係一本爽文
當年就係因為呢本先開始發現自己原來會中毒
所謂異世界都有日本仔,西人都係西,但自己友就係好人
武煉巔峰d fd
真係前期就毒發 後期睇埋既 最多都係得佛本是道
D網文多到幾乎有涯隨無涯 偏偏有人要去中伏
毒發到睇唔晒就無價值啦
大推一本超瘦(14萬字)嘅書
起點
「他們越反對,越是說明我做對了」

睇到喺公司笑撚左出嚟
我自己會養下,幾期待,似係大神開小號,文筆流暢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞