網絡小說集中討論區<27>

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
updated
mud野黎,先唔講文筆同內容
點解可以狂用「...」
如果你係作者,咁當我無講過sor
https://www.penana.com/story/95002

百合+修仙
本身唔鐘意女女都覺得幾好睇
我係作者
隔咗幾年追返王國血脈
連一個大章節都未完到
定佢完先
我都差唔多想問完咗大章節未,原來仲未
最近睇嘅小說

叩問仙道 凡人流修仙

劇情,伏筆,打鬥描寫均超出一般修仙小說 不過主角都係換地圖升lv周圍跑 但作者有埋大量伏筆引讀者追落去
本書節奏偏慢 要有耐性咁睇落去
最近更新已解開大量伏筆再補全世界觀
新章節主角唔再打打殺殺 開始玩種田 遊歷天下

女俠且慢 武俠後宮
對比起世子很兇 打鬥場面寫多咗 詳細得嚟又通俗易明 同時亦有大量同女角嘅曖昧/色色場合
準備完本,已經屌哂所有女主

不許沒收我的人藉 西方魔幻流
主角穿越入去自己有份design嘅遊戲
無系統 無金手指 只記得遊戲嘅劇情走向
為咗保命同提早退休 決定發展勢力對抗反派
本書搞笑為主,感情同劇情為輔
可以睇到男主角點樣係作死邊緣反覆橫跳同埋用愛感化敵人
佢就係西方版嘅大愛仙尊

給修仙界來點整活震撼 玄幻
搞笑修仙文
主角有金手指 滿足觸發條件可以睇到佢之後可以選擇嘅劇情走向命運線
佢係一個萬事通 收錢幫人解決疑難雜症
主角嘅行為都係為咗一個目的:好玩
作者塞咗好多遊戲/動漫/網文梗入去又唔會顯得生硬 如果識嘅話會睇得好過癮
搞笑抵死程度同 誰讓他修仙的 有得揮

普羅之主 玄幻
呢本書嘅最大特色係佢獨有嘅修練體系
本書世界觀入面有唔同種類嘅修者
有宅修 旅修 食修 武修 歡修 病修 窺修 etc.
唔同流派有獨特嘅能力 有佢地嘅強弱項
例如宅修係自己地頭內可以一打十 但出咗自己地頭就變傻仔
主角無意間成為咗雙重體系嘅修者 仲要係修行體系完全相反嘅宅修同旅修
因為手持至寶 俾人瘋狂追殺
故事就係睇主角點樣係修者盛行嘅"普羅洲"入面變強
本書笑點位唔錯,睇主角同人講道理十分歡樂
反派智商雖然有但係唔高 主角太順風順水 追殺佢嘅最後都變哂做EXP
但劇情同伏筆有加分
另外男女主角互動都好撚過癮

舊書單 多字慎入
想問有無咩無限流好睇?
大路果d eg 無限恐怖, 驚慄樂園都睇過
殺妹樂園
google 搵唔到
輪回樂園
你地通常邊到搵txt?
呢本見有d 話未完本
你地通常邊到搵txt?
呢本見有d 話未完本
未完 但係有四千章
我用app睇
你用邊個app?
之前dl 過唔係好識用
ios用古燈文庫
或者直接用起點/縱橫
第一玩家/歡迎回歸世界游戲
啱啱睇完老婆請安份,甜到糖尿有睇埋佢之後嗰本,好中意呢個作者筆下嘅平實感,真實好多,會令讀者覺得角色係真實存在
小眾啲有夢想進化
主打以前任天堂遊戲例如雙截龍/mario嘅世界
請問有冇個app可以download定成本書離線睇?
想長途機睇
an定ios?
IOS
因為套十日d遊戲全部抄日本漫畫 佢得返字你緊係睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞